Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ένα μήλο την ημέρα τον καρδιολόγο κάνει πέρα!

Απρ 201115

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα μήλο την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των σημαντικών παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Ο ερευνητής Dr. Bahram Arjmandi, του Πανεπιστημίου Florida State, σημειώνει ότι δεν περίμενε ποτέ πως η κατανάλωση μήλων μειώνει σε τέτοια έκταση την ‘κακή’ χοληστερόλη, ενώ αυξάνει τη χοληστερόλη HDL κατά 4% περίπου.

Στην έρευνα, 160 γυναίκες μεταξύ 45 και 65 ετών χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες. Κάθε μέρα, για ένα χρόνο, γυναίκες της μιας ομάδας κατανάλωναν αποξηραμένα μήλα και οι υπόλοιπες δαμάσκηνα.

Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις αίματος στους 3, 6 και 12 μήνες, για να αποτυπωθούν οι αλλαγές στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Σχετικά με την αιτία που θα μπορούσε να εξηγήσει τις ωφέλιμες ιδιότητες των μήλων, οι ερευνητές ξεχώρισαν 2 ουσίες του φρούτου. Έναν υδατάνθρακα, γνωστό ως πηκτίνη και μια ομάδα αντιοξειδωτικών, γνωστών ως πολυφαινόλες.

Οι ωφέλιμες για την καρδιά ιδιότητες των συγκεκριμένων ουσιών έχουν φανεί σε προηγούμενες έρευνες σε ζώα.

Τα μήλα έχουν λίγες θερμίδες και περιέχουν βιταμίνη C και A.

Ο Dr. Arjmandi δήλωσε ότι οι γυναίκες στην ομάδα μήλων έχασαν κατά μέσον όρο 1,5 κιλό και πρόσθεσε ότι η πηκτίνη θα μπορούσε να ευθύνεται για την απώλεια βάρους. Η πηκτίνη αυξάνει τον κορεσμό, μειώνοντας την αποβολή τροφής από το στομάχι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα παρουσιάζεται στο συνέδριο Πειραματικής βιολογίας που πραγματοποιείται την τρέχουσα εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων