Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Το μύρτιλλο «πολεμά» το λίπος!

Απρ 201112

Ουάσιγκτον

Την ικανότητα να κατατροπώνει τα υπάρχοντα λιποκύτταρα του οργανισμού και να προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, φαίνεται ότι έχει το ταπεινό μύρτιλλο σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Texas Woman’s, το μικροσκοπικό αλλά κατά τα άλλα πανίσχυρο φρούτο αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα, καθώς περιορίζει τα λιποκύτταρα προσφέροντας παράλληλα προστασία από τη δημιουργία νέων.
Μέχρι τώρα το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες μύρτιλλο ήταν γνωστό για την προστασία που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό ενάντια στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη τύπου 2. Τώρα όμως, όπως φαίνεται, οι πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και στον αγώνα κατά των περιττών κιλών.
Στο πλαίσιο του ετήσιου διατροφολογικού συνεδρίου American Society for Nutrition’s Experimental Biology 2011, στην Ουάσιγκτον, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι πειράματα που έκαναν σε ποντίκια έδειξαν πως οι «μαχητικές» πολυφαινόλες δρουν στα λιποκύτταρα, πραγματοποιώντας μια φυσική λιποδιάλυση.
Συγκεκριμένα είδαν ότι οι πολυφαινόλες του μύρτιλλο σε μεγαλύτερες δόσεις προκαλούσαν συρρίκνωση στον αριθμό των υπαρχόντων λιποκυττάρων η οποία άγγιζε το 73%. Ακόμη όμως και σε μικρότερες δόσεις, ήταν ικανές να περιορίσουν τον αριθμό των λιπιδίων του λιπώδους ιστού κατά 27%.
«Πρέπει να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης δόσης και στον άνθρωπο, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία» δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης Σιγουάνι Μόγκε. «Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, το μύρτιλλο μπορεί να φρενάρει τη δημιουργία λιπώδους ιστού στο σώμα» καταλήγει.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων