Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Οι φράουλες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες;

Απρ 201110

Εντυπωσιακά αποτελέσματα έρευνας σε καρκινοπαθείς. Βρέθηκε ότι η κατανάλωση φράουλας δρα προληπτικά σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι φράουλες έχουν τη δυνατότητα να δρουν προληπτικά στην εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου, ένας πολύ διαδεδομένος τύπος καρκίνου. Για την ακρίβεια βρήκαν ότι δρούσαν ανασταλτικά στην ανάπτυξη των προκαρκινογόνων ιστών.

Η ομάδα της κινέζας ερευνήτριας “στρατολόγησε” 36 εθελοντές που παρουσίαζαν ελαφρές ως ήπιες μορφές δυσπλασίας στον οισοφάγο. Το δείγμα αυτό ακολούθησε δίαιτα με κατανάλωση φράουλας για έξι μήνες.

Βιοψίες έγιναν πριν και μετά την περίοδο της ειδικής δίαιτας και έδειξαν ότι στους 29 από τους 36 η ανάπτυξη των προκαρκινικών ιστών επιβραδύνθηκε.

Η δρ. Τσεν αναφέρει ότι θα χρειαστούν και νέα δεδομένα από άλλες έρευνες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ποια είναι τα συστατικά των φραουλών που δρουν αντικαρκινικά ωστόσο υπογραμμίζει ότι αυτές περιέχουν μία ποικιλία από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλες ουσίες που μπορεί να επηρεάζουν.

Σημειώνται ότι ο καρκίνος του οισοφάγου είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος καρκίνος και ο έκτος πιο θανατηφόρος.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων