Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ζευγάρι χορτοφάγων στο δικαστήριο για πρόκληση θανάτου της κόρης τους λόγω διατροφής!

Απρ 20113

Ένα ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται στη βόρεια Γαλλία καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της μικρής κόρης του λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος. Η εν λόγω διατροφή απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Το ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τη «στέρηση μέριμνας και τροφής, η οποία προκάλεσε το θάνατο» της 11 μηνών κόρης του, δικάζεται στο κακουργιοδικείο της Αμιένης. Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι της οικογένειας. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται «να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία». «Το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας» σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα της Αμιένης Αν-Λορ Σαντρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς ήταν δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική και προτιμούσαν να ακολουθούν συμβουλές μέσα από βιβλία που εκείνοι επέλεγαν.

«Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του που τους είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος» σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας κ.Ντακό. «Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία» πρόσθεσε. Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι «έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους» υπογράμμισε ο Πατρίκ Κενέλ, δικηγόρος του πατέρα.

Οι Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού παρουσιάστηκαν ενώπιον του κακουργιοδικείου, του οποίου η δικαστική απόφαση αναμένεται την Παρασκευή. Κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων