Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

«Αθώο» το λίπος στην κοιλιακή χώρα;

Απρ 20111

Αμφιβολίες για το αν η συσσώρευση των περιττών κιλών γύρω από τη μέση (σώμα σχήματος «μήλου») αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού περισσότερο γεννά μια νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».

Η μελέτη βασίζεται στην ανάλυση των στοιχείων από προγενέστερες μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 220.000 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 58 ετών. Από τους εθελοντές αυτούς, περισσότεροι από 14.000 είχαν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό στην πορεία των μελετών.

Οι παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου, όπως η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερόλη, ο σακχαρώδης διαβήτης και το κάπνισμα, επιβεβαιώνεται πως αποτελούν προαγγέλους εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, αλλά οι πρόσθετες πληροφορίες για τα περιττά κιλά ή το σχήμα του σώματος δεν φάνηκε να βελτιώνουν την ικανότητα προβλέψεως του μελλοντικού κινδύνου.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; «Όποιο κι αν είναι το σχήμα του σώματος, δεν έχει μεγάλη σημασία» υποστηρίζει ο δρ Εμανουέλε Ντι Αντζελαντόνιο, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και μέλος της Ομάδας Αναδυομένων Παραγόντων Κινδύνου (ERFC), που πραγματοποίησε τη μελέτη.

«Αν και η παχυσαρκία αποτελεί έναν από τους κύριους, τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα και συχνά συνιστά πρώιμη ένδειξη μελλοντικών προβλημάτων, όποια μορφή παχυσαρκίας και αν έχει κανείς, κινδυνεύει εξίσου» προσθέτει.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων