Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ψάρια για δυνατούς μύες!

Μαρ 20112

Έρευνα που έγινε ειδικά σε καρκινοπαθείς (επειδή λόγω της ασθένειάς τους χάνουν μυϊκή μάζα) έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος με λιπαρά ψαριού για 2 μήνες αύξησε τη μυϊκή τους μάζα ή στη χειρότερη περίπτωση την άφησε να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι ερευνητές από το Καναδέζικο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, που διεξήγαγαν την έρευνα, είπαν σχετικά σε συνέντευξή τους ότι η φλεγμονή στους πάσχοντες από καρκίνο έχει συχνά ως συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί η απώλεια μυϊκής μάζας, αλλά και λίπους, στους καρκινοπαθείς έχει ως συνέπεια το σώμα τους να μην ανταποκρίνεται αρκετά καλά στη θεραπεία που λαμβάνουν για το νόσημά τους. Τα λίπη του ψαριού φαίνεται πως μπορούν να χρησιμεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως γιατί μειώνουν τις φλεγμονές και έτσι έμμεσα προστατεύουν το μυϊκό σύστημα των ασθενών.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση «Cancer» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στους εθελοντές χορηγούνταν κάθε μέρα 2,2 γρ. λιπαρών οξέων ψαριού επί 10 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ελάμβαναν παράλληλα και χημειοθεραπεία. Η κατάσταση των μυών τους ελεγχόταν παράλληλα με ειδικό τομογράφο. Όσοι δεν έπαιρναν το συμπλήρωμα, έχασαν κατά μέσο όρο στο διάστημα αυτό 2,3 κιλά, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς που έπαιρναν το συμπλήρωμα δεν έχασαν καθόλου βάρος.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων