Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Χυμός κερασιού για ταχεία μυϊκή αποκατάσταση!

Φεβ 201116

Όπως υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, ο χυμός του κερασιού είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό που  βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από σωματική άσκηση.

Ειδικοί του Αθλητικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του Πανεπιστημίου South Βank στο Λονδίνο πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία πήραν μέρος αθλητές που έπιναν έναν χυμό κερασιού σε συμπυκνωμένη μορφή, πριν και μετά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πάντοτε, οι αθλητές, λόγω της έντασης της προπόνησης που κάνουν, αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα μυϊκά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ως μέσο θεραπείας των προβλημάτων αυτών χρησιμοποιούνται διάφορα είδη χυμών, αφού η αντιοξειδωτική δράση των φρούτων βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στους μυς. Οι αθλητές που συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα κατανάλωσης των χυμών του κερασιού για διάστημα μιας εβδομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο χρόνος αποκατάστασης των μυϊκών βλαβών ήταν ταχύτερος με την κατανάλωση του χυμού από κεράσι από τα υπόλοιπα είδη χυμών που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. Οι αθλητές που αντιμετώπιζαν μυϊκά προβλήματα και έπιναν τον χυμό είχαν αποκατάσταση του προβλήματος σε ποσοστό 90% μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μυστικό βρίσκεται στις ανθοκυανίνες, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών που περιέχονται στα κεράσια και τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κεράσια διαθέτουν πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, που ξεκινούν από την προστασία της καρδιάς και καταλήγουν στη θεραπεία από την αϋπνία.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Φεβρουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων