Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Μαστίχα Χίου σε χάπι!

Ιαν 201129

Εν μέσω κρίσης, η ευλογημένη ελληνική γη δίνει τη λύση για παραγωγούς της περιφέρειας και για τα σύγχρονα προβλήματα του πεπτικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου κάνουν έρευνες εδώ και καιρό για τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μοναδικού στον κόσμο προϊόντος. Αναφορές για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας υπάρχουν σε αρχαία κείμενα γιατρών όπως ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός.

Σύγχρονοι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η μαστίχα – το “δάκρυ” του χιώτικου δέντρου – έχει όντως θεραπευτικές ιδιότητες για ασθένειες του πεπτικού συστήματος, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και η δυσπεψία.

Εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται έρευνα για το πως σκευάσματα από μαστίχα θα μπορουσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Στις 7 Δεκεμβρίου η ένωση μαστιχοπαραγωγών χίου εξαφάλισε ειδική άδεια από τον ΕΟΦ για παραγωγή προϊόντων ειδικής διατροφής με τη μορφή “μαστίχα Χίου σε κάψουλα”.

Ο υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου των μαστιχοπαραγωγών -βγάζει μέχρι τώρα τις γνωστές τσίχλες- Ηλίας Σμυρνιούδης αναφέρει: “Ο καταναλωτής που ξέρει τις ιδιότητες της μαστίχας και την χρησιμοποιεί για στομαχικές διαταραχές αλλά και για άλλες παθήσεις, ήθελε να έχει τη μαστίχα σε μία μορφή που θα ήταν εύκολη στην κατάποση. Αντί να έχει δηλαδή τη σκόνη που δεν διαλύεται στο νερό, είναι δύσκολη στην κατάποση και μένει σαν ουσία στο στόμα, προχωρήσαμε στην παραγωγή κάψουλας που μπορεί εύκολα να πάρει ο καταναλωτής”.

Ο κ. Σμυρνιούδης αναφέρει επίσης ότι αυτό το εντελώς φυσικό προϊόν με τις θεραπευτικές ιδιότητες μπορεί να “πιάσει” σε νέες αγορές στην Ευρώπη.

Το τμήμα marketing του εργοστασίου λέει ότι η κάψουλα θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και μπορεί να φτάνει και τις 20.000 κάψουλες ανά ώρα. Θα κυκλοφορεί στα φαρμακεία.

Μάλιστα μελέτη που έγινε στο νοσοκομείο της Χίου σε ασθενείς που έπασχαν από τη γνωστή καούρα στο στομάχι και άλλα πεπτικάπροβλήματα, διαπιστώθηκε ότι το 75% παρουσίασαν σημαντική βελτίωση με τη μαστίχα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιανουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων