900γρ. πορτοκάλια
450γρ. μανταρίνια (κλιμεντίνες)
350γρ. λεμόνια
1500γρ. ζάχαρη
1250γρ. νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα κόβουμε σε τέταρτα αφαιρώντας τα κουκούτσια. Μετά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και όλους τους χυμούς που προέκυψαν από το κόψιμο των φρούτων. Αφήνουμε τα φρούτα στην κατσαρόλα για ένα βράδυ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μία ώρα. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί, βράζουμε το μείγμα για περίπου 40 λεπτά έως ότου να σωθούν τα πολλά υγρά. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και τη συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα* γυάλινα βάζα.
* Τα καθαρά και πλυμένα βάζα μπορούν να αποστειρωθούν είτε με βρασμό, είτε στο φούρνο στους 100ο C για 10 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση