1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ λάδι
νερό χλιαρό όσο πάρει
σουσάμι
νερό βρύσης σε μπολ
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας και φτιάχνοντας μια ζύμη ελαστική και λεία. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε τα κουλούρια, είτε σε μπαστούνια, είτε στρογγυλά και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το νερό βρύσης και μετά μέσα στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμό μέρος. Τα ψήνουμε στους 200ο C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση