Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Η διατροφή στα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γονιμότητα

Δεκ 201030

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield, η γονιμότητα αντρών και γυναικών επηρεάζεται από τη διατροφή τους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η έρευνα, υπό τον δρ Ian Rickard, που εξέτασε άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες, έδειξε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε χρονιές με χαμηλή σοδειά αγροτικών προϊόντων, δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά. Ωστόσο, εκείνοι που γεννήθηκαν σε χρόνο με καλή σοδειά έφεραν στο κόσμο τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο δρ Rickard, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η διατροφή των παιδιών που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες επηρέασε την κατοπινή επιτυχία όσον αφορά τη γονιμότητα. Τα αποτελέσματα έχουν σημασία για την κατανόηση των περιβαλλοντικών επιδράσεων κατά τα πρώτα χρόνια ζωής στην υγεία ζώων και ανθρώπων και θα βοηθήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις για τη γονιμότητα και το αν επηρεάζεται από ατομικούς ή κοινωνικούς παράγοντες.

Η έρευνα, δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Ecology».

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Δεκέμβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων