1 κιλό μαύρη σοκολάτα
320γρ κρέμα γάλακτος
ή
1 κιλό λευκή σοκολάτα
400γρ κρέμα γάλακτος
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει. Με γάντια (χειρουργικά) στα χέρια τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ελιάς. Ρολάρουμε τη μαύρη σοκολάτα: μέσα σε κακάο σκόνη ή πραλίνα φοντουκιού ή καραμέλα θρυμματισμένη ή σουσάμι ενώ τη λευκή σοκολάτα: μέσα σε ινδοκάρυδο ή αμύγδαλο φιλέ ή λευκή τρούφα.
Αφήστε μια απάντηση