Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Λικέρ από ρόδια

Δεκ 20101

Λικέρ από ρόδια

Υλικά:

Σπόρια από ρόδια

Ζάχαρη σε ίσο όγκο

Ξύλο κανέλας

Μερικά σπυριά γαρίφαλο

Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή καθαρό οινόπνευμα

Λίγη γρεναδίνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ρόδια, παίρνοντας μόνο τα σπόρια και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 ημέρες, φροντίζοντας καθημερινά να αναδεύουμε το μείγμα. Όταν τα ρόδια λιώσουν και βγει ο χυμός τους, το μίγμα θα γίνει ρευστό. Στο σημείο αυτό, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, όπου έχουμε τοποθετήσει και ένα τούλι, με σκοπό να πάρουμε μόνο τον χυμό των ροδιών και τη διαλυμένη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε τον χυμό με το τσίπουρο και εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη γρεναδίνη. Γεμίζουμε καθαρές γυάλινες φιάλες με το έτοιμο ποτό και … στην υγειά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Δεκέμβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων