Λικέρ από ρόδια
Υλικά:
Σπόρια από ρόδια
Ζάχαρη σε ίσο όγκο
Ξύλο κανέλας
Μερικά σπυριά γαρίφαλο
Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή καθαρό οινόπνευμα
Λίγη γρεναδίνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ρόδια, παίρνοντας μόνο τα σπόρια και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 ημέρες, φροντίζοντας καθημερινά να αναδεύουμε το μείγμα. Όταν τα ρόδια λιώσουν και βγει ο χυμός τους, το μίγμα θα γίνει ρευστό. Στο σημείο αυτό, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, όπου έχουμε τοποθετήσει και ένα τούλι, με σκοπό να πάρουμε μόνο τον χυμό των ροδιών και τη διαλυμένη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε τον χυμό με το τσίπουρο και εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη γρεναδίνη. Γεμίζουμε καθαρές γυάλινες φιάλες με το έτοιμο ποτό και … στην υγειά σας.
Αφήστε μια απάντηση