Sotiris Fotiou Educational blog

Καθηγητής Πληροφορικής Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας

Ομιλία για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Φεβ 201715

corfu internet addiction 1

Ομίλια για τον Εθισμό στο διαδίκτυο χθες … Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Στήριξη: Κατά των Εξαρτήσεων και του Αids . Παραθέτω 3 slide απο την έρευνα που κάναμε με συναδέλφους πληροφορικούς τα τελευταία 4 χρόνια. Στο πρώτο slide οι μαθητές των Γυμνασίων της Κέρκυρας ειναι κατα μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο (στοιχεία 2017 ενώ ήταν 3 ώρες κατα Μ.Ο. το 2014).

corfu internet addiction 2

Συγκεκριμένα πάνω απο 4 ώρες καθημερινά το 29%, 5 μονάδες πάνω απο τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο δεύτερο slide οι υπολογιστές έχουν μειωθει ανά σπίτι απο 3 σε 2 … αλλά στο τρίτο βλέπουμε οτι η κρίση οδήγησε σε 98% κατοχή smartphones με συνδεση στο internet στην ευαίσθητη αυτή ηλικία (στοιχεια 2017).

corfu internet addiction smartphones tablets

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι τα παιδιά μας κοιμούνται “σερφαροντας” κάτω απο τα σκεπάσματα και ξυπνούν αγκαλιά με ένα κινητο …. Ας σκεφτούμε και πράξουμε ο καθένας απο την μεριά του… γονεις… εκπαιδευτικοί… πολιτεία.

 

corfu internet addiction fotiou φωτιου

Αφήστε μια απάντηση

Αυτό είναι ένα παράδειγμα σελίδας του blogs.sch.gr, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με εσάς ή το Ιστολόγιο, ώστε οι αναγνώστες να ξέρουν ποιος είστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες σελίδες θέλετε σαν και αυτή ή υποσελίδες και να διαχειριστείτε το περιοχόμενο τους μέσα από το blogs.sch.gr.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων