Πλαίσιο Σπουδών & Προοπτικές Απασχόλησης

Στην ενότητα αυτή  μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δομή και την λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων τους.

  • Το νέο ΕΠΑΛ μετά τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2016-2017 έχει την παρακάτω δομή:
    • Α΄ ΤΑΞΗ με ενιαίο πρόγραμμα, με μαθήματα γενικής παιδείας, προσανατολισμού και ειδικοτήτων, προκειμένου να δίνεται στους μαθητές/-τριες η δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους.
    • Β΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό σε τομείς τεχνικο-επαγγελματικών σπουδών με μαθήματα γενικής παιδείας και τομέων (θεωρητικά και εργαστηριακά).
    • Γ΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό των τομέων σπουδών σε επιμέρους ειδικότητες, με μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικοτήτων (θεωρητικά και εργαστηριακά).
    • Μετά την αποφοίτηση, προαιρετικό «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο και μαθητεία σε χώρους εργασίας.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις όχι μόνο στα ΤΕΙ αλλά και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 1%.

Μια ενδιαφέρουσα παρουσιάση του νέου Επαγγελματικού Λυκείου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσες παρατίθεται, από τον εκπαιδευτικό Νικόλαο Φωτίου του κλάδου ΠΕ17.01 στην ιστοσελίδα www.mysep.gr. Ακολουθεί το βίντεο:

 

  • Ένα βίντεο για την Τεχνική Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Εξέλιξη:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/fotiadisk/%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%cf%8e%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb/

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων