ΤΕΖΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ειδική Αγωγή

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ιαν 201914

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Εμείς με τη σειρά μας θα πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και να σεβόμαστε περισσότερο την όποια ιδιαιτερότητά τους. Για παράδειγμα καταστάσεις κατά τις οποίες παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας μπροστά από τις ειδικές ράμπες, θα πρέπει να καταργηθούν. Ακόμη πολύ δυσάρεστο είναι το γεγονός πολλά σχολεία να μην διαθέτουν κατάλληλες ανέσεις για την ιδιαιτερότητα κάποιων μαθητών.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια εξελισσόμενη προσπάθεια για εκπαίδευση και ανάπτυξη των ικανοτήτων αυτών των ατόμων με σκοπό την κοινωνική τους αποκατάσταση.

ΟΧΙ στην απομόνωση των ΑΜΕΑ… ΝΑΙ στην ομαδική συμβίωση ..

Έχουμε γνωρίσει και συνεχίζουμε να αντικρίζουμε πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία έχουν ξεχωρίσει λόγω των θαυμαστών ικανοτήτων τους, όπως ο Stephen Hopkings , o Ludwing Van Beethoven. Επίσης πολλοί αθλητές αποτελούν παραδείγματα δύναμης και θαυμασμού.

Μπορεί να είναι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες όμως δεν παύουν να είναι άνθρωποι!

<< Όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι >> …..

 

https://www.youtube.com/watch?v=sy9jo-p3qfg&t=126s

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων