Σούπερμαν

18 Φεβρουαρίου 2026 Φωτεινή Σωτηροπούλου

Christopher Reeve Superman

Christopher Reeve 2003

 

Ο Κρίστοφερ Ριβ (1952 – 2004) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών, ακτιβιστής και συγγραφέας. Συγκεκριμένα, έγινε διάσημος από την ιδιότητα του ως ηθοποιός. Είναι κυρίως γνωστός από τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

 Για τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη ταινία του 1978 κέρδισε ένα βραβείο BAFTA του Πιο Υποσχόμενου Νεοαφιχθέντα σε Α’ Ανδρικό Ρόλο.

Στις 27 Μαΐου 1995, είχε σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε από ένα άλογο κατά τη διάρκεια ιππασίας στην Βιρτζίνια και έμεινε τετραπληγικός. Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατο του και αφιερωσε τη ζωή του στην υποστήριξη της έρευνας για την αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης αλλά και τις νευρολογικές βλάβες. Δημιούργησε το Christopher & Dana Reeve Foundation, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής ατόμων με παραπληγία ή τετραπληγία. Η συνεισφορά του υπήρξε καθοριστική για την πρόοδο στις θεραπείες αποκατάστασης νεύρων και την αναγέννηση των ιστών. (από wikipedia)

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Ἕν μόνον ἀγαθόν εἶναι, τήν ἐπιστήμην, καί ἕν μόνον κακόν, τήν ἀμαθίαν.
Υπάρχει ένα μόνο καλό, η γνώση, και ένα μόνο κακό, η αμάθεια.

Σωκράτης (470-399 π.Χ.)

"Η ελευθερία της σκέψης προωθείται καλύτερα με τη σταδιακή διαφώτιση του νου των ανθρώπων που συνεπάγεται η πρόοδος της επιστήμης."

Κάρολος Δαρβίνος (1809-1882)

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Ετικέτες

RSS Μην ξεχάσω τους φίλους μου…

Σαν σήμερα

14/4/1828: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

Σκακιστική άσκηση

European SchoolRadio Logo

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση