Ομορφαίνουμε το σχολείο μας!!!

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The way to sustainability-Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα» του Διεθνούς Δικτύου Global School Alliance και τη Μεγαλύτερη Εθελοντική Ομάδα της Ελλάδας Let’s do it Greece την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 καλέσαμε στο σχολείο τους γονείς των παιδιών μας που με μεράκι αλλά κυρίως με την αγάπη τους μας βοήθησαν να ομορφύνουμε την είσοδο του σχολείου.

Με αυτό τον τρόπο αποδείξαμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!!!

Βιωματικό εκπαιδευτικό μουσικοκινητικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του χελιδονιού»

Την Πέμπτη 11-04-2024 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας τη μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Μελωδικές Εξερευνήσεις».

Η κ. Ματίνα Κοτσιφού, μουσικοπαιδαγωγός και ο κ. Ανδρέας Αποστόλου, ηθοποιός-τραγουδιστής πρόσφεραν στους μαθητές μας ένα ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Το ταξίδι του χελιδονιού».

Το χελιδόνι ξεκινά το ταξίδι του φέρνοντας μαζί του την ελπίδα και την Άνοιξη. Σε κάθε στάση όμως που κάνει μέχρι τον προορισμό του, απογοητεύεται.

Η λιμνούλα που ξεκουραζόταν έχει γεμίσει με σκουπίδια, οι άνθρωποι είναι βιαστικοί και αδιάφοροι για το περιβάλλον και τα παιδιά απορροφημένα στις οθόνες τους. Με τη βοήθεια των παιδιών το χελιδόνι θα ολοκληρώσει το ταξίδι του, ενώ θα μάθει στα παιδιά πώς να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Το παραμύθι συνοδεύεται από ζωντανή μουσική με ακορντεόν, φλογέρες, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο και κρουστά όργανα Orff.

Στόχος του προγράμματος ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση(ανακύκλωση), η ενσυναίσθηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ματίνα και Ανδρέα ένα τεράστιο “ευχαριστώ”!!! Σας περιμένουμε και πάλι!!!