Coding & Christmas!!!

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα με ανυπομονησία αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την κωδικοποίηση με χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

image

Χρησιμοποιώντας την φαντασία μας προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι μπορεί να κρύβετε πίσω από τις εικόνες Pixel Art

1702588815539

και δημιουργήσαμε τις δικές μας διαδρομές για να πάνε τα γράμματά μας στον Άγιο Βασίλη με τη βοήθεια της Bee-Bot

Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής!!!

Την Τρίτη 12/12/2023 μετά το μεσημεριανό γεύμα φορέσαμε την καλή μας διάθεση, σηκώσαμε τα μανίκια και ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες υποδεχτήκαμε στην τραπεζαρία του σχολείου τους γονείς του ολοήμερου τμήματος που μας βοήθησαν να φτιάξουμε τα γνωστά σε όλους μας “Τρουφάκια & Χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα”.

Ευχαριστώ πολύ την μαμά Γωγώ Β., μητέρα της Νικολέτας, που ανέλαβε την παρασκευή της ζύμης για τα τρουφάκια

Ευχαριστώ πολύ την μαμά Τζίνα Κ., μητέρα της Ισμήνης, που ανέλαβε την κατασκευή των μπισκοτόσπιτων και τη μαμά Ιωάννα Π., μητέρα της Ίριδας, που έφερε στο σχολείο όλα τα απαραίτητα υλικά για να στολιστούν τα μπισκοτόσπιτά μας.

Δημιουργικός διαγωνισμός Make a wish(Κάνε μια ευχή Ελλάδος)

Φέτος το Αστέρι της Ευχής γιορτάζει τα 25 του χρόνια και είναι διαφορετικό, με ένα μήνυμα ξεχωριστό!

Ήλιοι και Αστέρια σε έναν ουρανό. Όπως συνυπάρχει ο ήλιος και το αστέρι στον ίδιο ουρανό, έτσι προσπαθήσαμε κι εμείς να συνυπάρξουμε με τα παιδιά ευχής με σοβαρές ασθένειες.

Απόσπασμα από την αφίσα του Make a wish

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής συνεργάστηκαν μεταξύ τους και όλα μαζί ζωγράφισαν και δημιούργησαν(κατασκευή) το δικό τους αστέρι στέλνοντας το μήνυμα τους για ένα κόσμο πιο συμπεριληπτικό και πιο όμορφο. 

 

e-Twinning project: “Snow much fun with greeting cards”

Snow much fun with greeting cards

Ο Δεκέμβριος είναι μια πολύ ιδιαίτερη εποχή για τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται σκληρά για να φροντίσει να διακοσμήσει την τάξη του και να φέρει λίγη από τη μαγεία των ημερών μέσα σ’ αυτή. Ακούμε γιορτινά τραγούδια και φτιάχνουμε κάρτες για τους φίλους μας.

Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι ο φετινός Δεκέμβρης θα ήταν ακόμα πιο μαγικός αν μπορούσαμε να συμμετέχουμε σ’ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπου θα επικοινωνούσαμε με παιδιά από όλη την Ευρώπη, να ακούσουμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη μητρική τους γλώσσα και να δούμε τις κάρτες που έφτιαξαν για εμάς γραμμένες στα αγγλικά και τη γλώσσα τους.

Στόχος μας ήταν να δείξουμε στους μαθητές μας ότι παρόλο που μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, ζούμε σε διαφορετικές χώρες και μιλάμε άλλες γλώσσες, έχουμε πολλά κοινά πράγματα που μας ενώνουν, συμπεριλαμβανομένου του πνεύματος των γιορτών.

0102

Οι πρώτες χριστουγεννιάτικες κάρτες που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη και στείλαμε στα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού(Σλοβενία, Βουλγαρία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Λετονία και Πολωνία).

03

04

Οι υπόλοιπες κάρτες που ετοιμάσαμε και στείλαμε στα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας(Λακωνία, Ξάνθη, Καβάλα και Κόρινθο).

05

Λίγες μέρες πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, Παρασκευή 15/12/2023, παραλάβαμε τις πρώτες κάρτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος.

06

Σκανάρετε για να ακούσετε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

QR Code

Ευχόμαστε σε όλα τα συνεργαζόμενα μέλη του προγράμματος από καρδιάς Καλές γιορτές & Ευτυχισμένο το 2024, με την ελπίδα να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον!!!

07

Συμμετοχή στη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Το ολοήμερο τμήμα συμμετείχε και φέτος στη χριστουγεννιάτικη δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων(ΕΛΤΑ) με τίτλο «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη», που είχε σαν στόχο να έρθουν τα παιδιά ακόμα πιο κοντά στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Γράψαμε λοιπόν τα γράμματα μας και  τα ταχυδρομήσαμε στο ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο και ο Πίξελ, ο ψηφιακός ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ θα αναλάβει την πιο μαγική δουλειά του κόσμου: να του τα παραδώσει!

193827

Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία την απάντηση από τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη μετά τις διακοπές!!!

Δεκέμβριος, ο Γιορτινός!!!

Ο Δεκέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του χειμώνα & ο τελευταίος του χρόνου.

Δεκέμβριος

Έρχεται με κρύα, βροχές και χιόνια. Οι γιορτές του Δεκεμβρίου είναι πολλές και ανάμεσά τους, πιο λαμπρή, η γιορτή των Χριστουγέννων. Για το λόγο αυτό, ο λαός ονόμασε αυτό το μήνα Γιορτινό, Χριστουγεννά ή Χριστουγεννιάρη.

Πόσες όμως μέρες έχουμε ακόμα για τα Χριστούγεννα;;; Ο Ρούντολφ θα μας βοηθήσει…

1

Μια ιδέα της Βάνας Μπουλτή

Ακόμα, Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνεται…

Και εμείς τα καλωσορίζουμε φτιάχνοντας πανετόνε από την Ιταλία  

2

Συμμετοχή στη δράση «Χριστουγεννιάτικο Επισκεπτήριο Αγάπης»

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για ακόμη μια φορά στη δράση «Επισκεπτήριο Αγάπης», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας WinCancer.

Win Cancer

Με τη συμμετοχή μας στην εν λόγω δράση, αποφασίσαμε με τα παιδιά να ανταποκριθούμε και φέτος στο κάλεσμα της εταιρείας και να συμμετέχουμε στο «Χριστουγεννιάτικο Επισκεπτήριο Αγάπης», στέλνοντας τις ευχές μας στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων.

Έτσι, φτιάξαμε με πολλή χαρά χριστουγεννιάτικες κάρτες, γράψαμε τις ευχές μας και τις στείλαμε στην εταιρεία WinCancer, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να τις παραδώσει με ασφάλεια στους ασθενείς με την ευχή να γίνουν γρήγορα καλά.