Νοέ 24 2012

Kodu

Συντάκτης: κάτω από Χωρίς κατηγορία

  • Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu

Το βιβλίο «Δημιουργώ παιχνίδια στο MSKodu» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών , του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προϊόντος που ελπίζουμε ότι θα είναι χρήσιμο στην εκπαιδευτική κοινότητα και ίσως ωθήσει αρκετούς μαθητές να μυηθούν στο κόσμο του προγραμματισμού από μια μοναδική σκοπιά, αυτή του Microsoft Kodu.
Πολλοί ίσως ήδη γνωρίζετε το βιβλίο «Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch» που δημιουργήθηκε με αντίστοιχο τρόπο το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Όπως και πέρσι, συμφωνήσαμε ότι η διδασκαλία πρέπει να ενσωματώνει την προσωπική επιστημολογική θεώρηση του κάθε δασκάλου, τις δικές του διδακτικές προσεγγίσεις αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τους μαθητές του, και για τους λόγους αυτούς το βιβλίο αυτό διανέμεται στο διαδίκτυο με άδεια (cc) Creative Commons. Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε και να διανείμετε τις δικές σας εκδοχές του βιβλίου, με διαφορετικά κεφάλαια, διαφορετικά παραδείγματα, διαφορετικές περιγραφές. Με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε στον ιστοχώρο του βιβλίου μας, τα δικά σας δημιουργήματα.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ως πρώτη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από αρκετές αδυναμίες. Ελπίζουμε να υπάρχει επόμενη και να γίνει και με τη δική σας συμμετοχή!

Η συγγραφική ομάδα: Αϊβαλής Στέφανος, Αϊβάτης Χρήστος, Αλεξίου Βασιλική, Βουρονίκου Ασημίνα, Γάκη Στυλιανή, Γιάκα Χρυσούλα, Γιαννόπουλος Μενέλαος, Γιωργαλλίδης Αντρέας, Γκανή Λουίζα, Ζησιού Ελένη, Ζυγούρα Βαΐα, Ιωαννίδης Σταύρος, Κράντα Μαριέτα, Λαμπρινίδη Αργυρώ, Μακέλη Κατερίνα, Παπαχαρισίου Κωνσταντίνος, Πασσάς Βιργίλιος, Σπανέλλης Δημήτριος, Σπανού Μαρία, Στεφανή Άννα, Τσαμαρδού Ηλιάνα, Τσιτσιγιάννης Μανώλης, Χαλκιάς Κωνσταντίνος

Επιμέλεια κειμένου/ιστοσελίδας – Συντονισμός έργου: Παλαιγεωργίου Γ.

Μία απάντηση μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.