Σχολικός διαγωνισμός “Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό”

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» / “Say NO to bullying”.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιo του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα: Ένα πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας”, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10 – 15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.
“Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι απλώς να αναδείξουμε την καλύτερη ιδέα και να βραβεύσουμε την καλύτερη παρουσίαση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση του φαινουμένου του σχολικού εκφοβισμού, όποια και αν είναι τα αίτιά του”, δήλωσε ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης. “Ο διαγωνισμός είναι μία από τις δράσεις του νέου μας εκπαιδευτικού προγράμματος Σέβομαι τη Διαφορετικότητα, που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, και διδάσκεται σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.”
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα Tony Buckby δήλωσε ότι “οι Ίσες Ευκαιρίες και η Διαφορετικότητα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της δουλειάς μας. Στο British Council εργαζόμαστε με γνώμονα ένα σύνολο αξιών – εκτίμηση των ανθρώπων, ακεραιότητα, αμοιβαιότητα, δημιουργικότητα και επαγγελματισμό – που αναδεικνύουν τον τρόπο που δουλεύουμε και επικοινωνούμε.”

Αφήστε μια απάντηση