Χειροτεχνίες για τη γιορτή της μητέρας

Εύκολες χειροτεχνίες για παιδιά γ΄δημοτικού και πάνω

Αρχίγραμμα ονόματος μητέρας

Ετοιμάζω σε ένα word τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των μητέρων των μαθητών μου και τα εκτυπώνω σε χαρτονάκια Α4 με διάφορα χρώματα. Κάθε γράμμα το εκτυπώνω σε δύο χρώματα, επειδή είναι διπλής όψεως. Τα παιδιά τα κόβουν τα γράμματα( εδώ θέλει προσοχή ώστε να εφάπτονται πλήρως τα δύο χρωματιστά γράμματα) και ύστερα τα διακοσμούν. Πριν κολλήσουμε τις τις δύο όψεις τοποθετούμε ενδιάμεσα τα κορδονάκια, ένα για κρεμαστάρι κι ένα με την καρδούλα όπου έχουμε γράψει τις ευχές μας.

DSC01586DSC01570

Κάρτα λουλούδι βεντάλια

Κόβουμε 6 καρδούλες διαφορετικών χρωμάτων σε κάνσον και γράφουμε επάνω τους και από μία ευχή. Τοποθετούμε τη μια καρδιά πάνω στην άλλη και περνάμε από την τρύπα που έχουμε κάνει με τον διακορευτή στη μύτη της κάθε καρδιάς ένα διπλόκαρφο. Η κάρτα λουλούδι – βεντάλια είναι έτοιμη.

DSC01584DSC01585

 

Καρδούλες από πηλό ή ζυμάρι με αλάτι

Σχηματίζουμε με κουπατ τις καρδούλες και ανοίγουμε με μια οδοντογλυφίδα μια τρύπα στο πάνω μέρος τους για να περάσουμε το κορδονάκι. Βάφουμε τις καρδούλες και αφού στεγνώσουν περνάμε το κορδόνι.

DSC01579

Κάρτα με χέρια και κάρτα με καρδιές

Για την κάρτα με τα χέρια θα χρειαστούμε σφραγίδες καρδιάς για να φτιάξουμε τα λουλούδια και για την κάρτα με τις καρδιές θα χρειαστούμε τσουβάλι, το οποίο κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ξεκλώθουμε στις άκρες του.

DSC01574DSC01581

 

Κάρτα καρδιά 

Οι καρδούλες με το αφρώδες υλικό υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο, αλλά μπορούμε να τις κάνουμε κι εμείς με μια σφραγίδα καρδιάς.

DSC01582DSC01583