Όμιλος Δημιουργικής Γραφής

Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης

Αποτελέσματα 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης Δήμου Βύρωνα: 5 διακρίσεις για τα δημιουργικά παιδάκια του Ομίλου μας

Οκτ 20225
20221005 170859

Ανακοινώθηκαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2022, από τον Δήμο Βύρωνα τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης Δήμου Βύρωνα 2021, στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «στο βλέμμα του Μπάιρον».

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11248

Έφηβοι μαθητές, ηλικίας 13-18 ετών και νέοι, ηλικίας 18-30 ετών, από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με λογοτεχνικό κείμενο, πεζό ή ποίημα και θέλησαν με αφορμή τη φράση «Δεν θα ξαναδώ τον τόπο μου, αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!» και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή να εκφράσουν σκέψεις και στοχασμούς, στηριζόμενοι σε:

  1. αφηγήσεις για την εθνική και ανθρωπιστική τραγωδία των προσφύγων της Μικράς Ασίας,
  2. λογοτεχνικά έργα, εμπνευσμένα από τον πόλεμο και την προσφυγιά, όπως του Ηλία Βενέζη, του Στρατή Μυριβίλη, της Διδώς Σωτηρίου και άλλων,
  3. κείμενα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή μέσω του σχολείου και προκάλεσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με ζητήματα υποδοχής, αποκατάστασης και ένταξης των μικρασιατών προσφύγων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεση αξιολόγησής της η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, «τα κείμενα των μαθητών αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανταπόκρισή τους στους στόχους της δράσης, ώστε να ενθαρρυνθεί, να καταγραφεί και να αναδειχθεί η έκφραση των νέων ανθρώπων, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ελλειμματικού  λόγου […]  Μεταξύ των υποβληθέντων υπήρξαν πραγματικά ενδιαφέροντα έργα. Υπήρξαν κείμενα που βαθμολογήθηκαν με την ίδια συνολική βαθμολογία, με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις να αντιστοιχούν περισσότερα βραβεία ανά κατηγορία».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά κυρίως στα 5 υπέροχα, δημιουργικά μας παιδάκια, τα οποία απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα στον διαγωνισμό ξεχώρισαν τα κείμενα των μαθητών:

1. Μπαλλά Βασιλικής (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου), η οποία έλαβε 1ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση Εφήβων
2. Ψαρομήλιγκου Κωνσταντίνου (2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου), που έλαβε 2ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση Εφήβων
3. Μποτσάκη Μαρινέλλας (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου)· έλαβε 2ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση Εφήβων
4. Τοχταμή Κωνσταντίνας (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου)· έλαβε 3ο Βραβείο στην κατηγορία Πεζά Κείμενα Εφήβων
5. Αεράκη Δέσποινας (Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου)· έλαβε 2ο Τιμητικό Έπαινο στην κατηγορία Ποίηση Εφήβων
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Βύρωνα για την, για ακόμη μια χρονιά, άψογη διοργάνωση αλλά και για την μεγάλη χαρά που δίνει στα παιδιά μας, τα οποία εκτός από το Βραβείο ή τον Έπαινό τους, θα δουν και το κείμενό τους τυπωμένο στην ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση του Δήμου Βύρωνα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία, για την προθυμία τους να στηρίξουν και να αποστείλουν τα κείμενα των παιδιών μας, Πολυχρονάκη Μαρία (Διευθύντρια/Φιλόλογο Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου) και Χρονάκη Καλλιόπη (Φιλόλογο/2ου Γυμνασίου Ηρακλείου).

Στα δημιουργικά μας παιδάκια ευχόμαστε καλή συνέχεια και να συνεχίσουν να γράφουν με την ίδια όρεξη και περισσότερο μεράκι.

Εκ μέρους του Ομίλου Δ.Γ.

Μαρία Φιολιτάκη – Χρυσή Χουρσάν

από κάτω από: Ανακοινώσεις, Πεζογραφία, Ποίηση| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποτελέσματα 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης Δήμου Βύρωνα: 5 διακρίσεις για τα δημιουργικά παιδάκια του Ομίλου μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

dimigrafi
Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων