Από τα ένα στα πολλά(-ια)

Ονοματεπώνυμο:…………………………………………………………………………..

 

1)      Γράφω από το ένα στα πολλά:

ι                                                                                                                             ια

 

Το κερί                                          τα ___________________

Το παλάτι                                     ____         ____________________

Το ποτάμι                                    ____         ____________________ (περισσότερα…)

3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία!

images[4]Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. (περισσότερα…)

Χριστουγεννιάτικες -οικονομικές κατασκευές!

eikonaΌλοι αναρωτιόμαστε τι δώρο να κάνουμε στους φίλους μας, στην οικογένειά μας ή στους μαθητές μας! Σας έχω τη λύση! Μπορείτε να κατασκευάσετε όμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας.

 

 

Υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κανέλες. Πρωτότυπες και μυρωδάτες! Το δέντρο σας και το σπίτι σας θα μοσχοβολάει κανέλα!!! (περισσότερα…)

Μαθησιακές δυσκολίες.

Προς το τέλος της Α΄ με αρχή της Β΄ Δημοτικού, ένα παιδί μπορεί να εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα δυσλεξίας ή άλλης μαθησιακής δυσκολίας.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι:

  1. παρουσιάζει δυσκολία με την εκμάθηση της Ανάγνωσης και της Γραφής
  2. προσθέτει ή αφαιρεί γράμματα σε λέξεις ή παραλείπει ολόκληρες λέξεις
  3. έχει προβλήματα στο να μάθει να λέει την ώρα
  4. γράφει πολύ αργά και δεν προλαβαίνει ολοκληρώσει τις εργασίες του

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το παιδί δεν είναι έξυπνο.
Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν σχέση με τη νοημοσύνη ενός παιδιού.Είναι άσκοπο να το πιέζετε, αφού δεν μπορεί να προσπαθήσει περισσότερο ή να συγκεντρωθεί από μόνο του, αν δεν του δείξετε τον κατάλληλο τρόπο για να το πετύχει. Να θυμάστε ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε εμείς, έχει περισσότερη επίδραση στην εξέλιξη του παιδιού από όσο φανταζόμαστε. (περισσότερα…)