Ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτόνι !!

Χάρτινο ποδήλατο !!!

Ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτί και με κόστος μόλις 9 δολάρια είναι έτοιμο για παραγωγή στο Ισραήλ, σε σχέδιο του Izhar Gafni. Πρόκειται για ένα μέσο μεταφοράς που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις εκείνων που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες και εκείνων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ενός συμβατικού ποδηλάτου, αφού το κόστος του στην αγορά δεν θα ξεπερνά τα 60 δολάρια.

Ο Gafni είχε απευθυνθεί σε τρεις μηχανικούς για βοήθεια, οι οποίοι του είχαν πει ότι αυτό που επεδίωκε, να φτιάξει ένα ποδήλατο μηδαμινού κόστους, οικολογικό και χρηστικό, ήταν αδύνατο. Η επιμονή του όμως και η προσπάθεια που κατέβαλλε τον ανταμείψανε, καθότι ήδη έχει έτοιμο το πρωτότυπο και πλέον ψάχνει για επενδυτές, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή και η διανομή του τον επόμενο χρόνο.

Και για όσους αναρωτιούνται, αν το συγκεκριμένο ποδήλατο…αντέχει τον αναβάτη του, να σημειωθεί ότι μπορεί να “σηκώσει” έως και 140 κιλά!

Πηγή: http://tinyurl.com/93dfgzr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2012/10/04/%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ae%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%8c%ce%bd%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση