Χρήση της εντολής “μετάδωσε … και περίμενε” για τη δημιουργία υποπρογραμμάτων με το scratch


Γενικά, οι εντολές “μετάδωσε … και περίμενε” και “όταν λάβω ..” επιτρέπουν στις διάφορες μορφές να συνεργάζονται. Η εντολή “μετάδωσε … και περίμενε” (σε σχέση με την απλή “μετάδωσε”) επιτρέπει τον συγχρονισμό. Μπορούμε όμως να τις χρησιμοποιήσουμε και για να δημιουργήσουμε τμήματα προγραμμάτων που κάνουν κάποια «μικρότερη» εργασία. Θυμηθείτε εδώ, ότι ένα πρόβλημα πολλές φορές πρέπει να αναλυθεί σε μικρότερα υπο-προβλήματα τα οποία λύνονται πιο εύκολα.
Δείτε αυτό το μικρό βίντεο για να καταλάβετε τη χρήση της εντολής “μετάδωσε … και περίμενε” για τη δημιουργία υποπρογραμμάτων με το scratch. Το παράδειγμα είναι πολύ απλό (δημιουργία τετραγώνου).

Σημείωση:
1) Το βίντεο έγινε εξ ολοκλήρου σε περιβάλλον Linux.
2) Αν δεν προβάλλεται το βίντεο μπορείτε να το δείτε αφού το κατεβάσετε (μορφή .FLV) κάνοντας κλικ εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2012/04/05/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bc/

2 σχόλια

 1. Σήμερα, εκμεταλλευόμενος την αργία, έκανα κάτι δοκιμές για την εντολή του Scratch «Μετάδωσε . . και Περίμενε» και έπεσα στο ιστολόγιό σου.
  Χάρηκα πολύ που χρησιμοποιείς Linux. Και εμείς (3ο ΓΕΛ Τρικάλων) έχουμε 2 εργαστήρια (το καθένα με 1 server και 12 σταθμούς εργασίας).
  Τώρα για την Scratch «Μετάδωσε . . και Περίμενε». Νομίζω ότι το βίντεο δεν δείχνει σωστά τη χρήση της εντολής. Δεν γίνεται κάτι μετά το «περίμενε» ώστε να καταλάβει ο άλλος.
  Δες λίγο το:

  https://drive.google.com/file/d/1B7aHpk4yaxESFU9X2zcDwQPTGEZDDL25/view?usp=sharing

  Αν θεωρείς ότι είναι αυτό ακριβώς που πρέπει μπορείς ελεύθερα να το χρησιμοποιήσεις.

  Ευχαριστώ

  1. ΓΙα το ότι δεν φαίνεται καλά η διαφορά έχεις δίκιο μιας και δεν υπάρχει άλλη εντολή μετά το μετάδωσε … και περίμενε. Αν υπήρχε, δεν θα ολοκλήρωνε το τετράγωνο και θα συνέχιζε η επόμενη εντολή.
   Με τις επόμενες εκδόσεις (2 και 3) του scratch δημιουργείς εντολή και είναι πιο σωστό (προγραμματιστικά).
   Ήταν ένα τέχνασμα για να κάνεις απλή διαδικασία, που έχει το microworlds pro αλλά έλλειπε από το scratch.
   ΥΓ … Όπως κατάλαβες το ιστολόγιο δεν το ενημερώνω … 🙁

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση