Μήνυση εναντίον της Google

Η εταιρεία κολοσσός Google, μηνύθηκε πρόσφατα για τις πρακτικές της σχετικά με την αποθήκευση της γεωγραφική τοποθεσίας χρηστών από τα GPS των smartphone συσκευών Android.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις, δύο γυναίκες από το Michigan κατέθεσαν μηνυτήρια δήλωση με χρηματικές αξιώσεις ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Google, ζητώντας παράλληλα από την εταιρεία να σταματήσει να εισάγει στην αγορά smartphones τα οποία αποθηκεύουν τη γεωγραφική τοποθεσία των χρηστών.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας και η Apple έχει κατηγορηθεί για αποθήκευση της γεωγραφικής τοποθεσίας χρηστών μέσω δεδομένων από GPS για τα κορυφαία iPhone και iPad.

O Steve Jobs βέβαια αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοιου είδους κατηγορία και δήλωσε ότι η Apple δεν παρακολουθεί και δεν αποθηκεύει πληροφορίες τοποθεσίας και συντεταγμένες, κατηγορώντας με τη σειρά του τη Google για τέτοιου είδους ενέργειες.

Μετέωροι στον “πόλεμο” συλλογής πληροφοριών μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών, αναμένουμε τις εξελίξεις.

secnews.gr

Πηγή: alfavita.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/05/03/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-google/

1 ping

  1. […] Σχετικό άρθρο: Μήνυση εναντίον της Google […]

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση