Σχολείο σε… σούπερ μάρκετ με αυλή στο δρόμο!

Εδώ και περίπου 20 χρόνια οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε ένα παλιό… σούπερ μάρκετ. Φυσικά το κτίριο δε διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας. Χαρακτηριστικό του σχολείου αποτελεί το γεγονός ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν ως προαύλιο χώρο το δρόμο μπροστά στο σχολείο ο οποίος κλείνει σε κάθε διάλειμμα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι υποσχέσεις πολλές, το αποτέλεσμα, όμως, αρνητικό. Παρά το γεγονός ότι η μελέτη για την κατασκευή του νέου σχολείου είναι έτοιμη, για ακόμη μία φορά έτυχε αρνητικής αντιμετώπισης από τον ΟΣΚ, καθώς ήταν ένα από τα δύο σχολικά κτίρια που έμειναν εκτός χρηματοδότησης.

Το αποτέλεσμα αυτό, όπως παρουσιάζει το newsbeast.gr, προκάλεσε την έντονη αντίδραση μαθητών, γονέων, δημοτικής αρχής και βουλευτών του Νομού Ευβοίας. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, η δημοτική αρχή και οι μαθητές αναφέρουν σε επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας ότι αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας και δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμα τους για μάθηση σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Σε αυτό το σχολείο θα βάλουν αργότερα και διαδραστικούς πίνακες και ψηφιακές τάξεις;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/04/07/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%81-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%b5%cf%84-%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση