Πολλοί spammers κάνουν “βόλτες” στο ΠΣΔ

Στα σχόλια που βρίσκω στο blog μου, βλέπω πολλά μηνύματα από spammers που κάνουν “βόλτες” στο ΠΣΔ. Τα περισσότερα είναι από το ίδιο IP και γράφουν (στα αγγλικά) ότι “θαυμάζουν” τα άρθρα μου και “θα ήθελαν” να γράψω στις ιστοσελίδες τους !!! Κάποια άλλα είναι ακόμα πιο ενοχλητικά και “παροτρύνουν” να αγοράσουμε χάπια επιμήκυνσης (όχι του χρέους 😉 ) …

Εννοείται ότι τα βάζω στα ανεπιθύμητα και τα διαγράφω μετά από κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω αν μέσα στην πολιτική του ΠΣΔ υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να μπλοκάρει αυτές τις IPs (μηχανισμοί όπως το AkisMet).

Βάλτε έλεγχο στα σχόλια στο blog σας γιατί θα γεμίσετε με ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα. Πιστεύω ότι όλοι το έχετε αλλά … καλού κακού το υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλο.

Ας φροντίσουμε όλοι να έχουμε ένα “καθαρό” και ασφαλές blog.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/03/05/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%af-spammers-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b2%cf%8c%ce%bb%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%83%ce%b4/

2 σχόλια

  1. Καλημέρα σας.
    Με αφορμή την δημοσίευση σας εγκαταστήσαμε ένα plugin που προσθέτει Captcha όταν κάποιος μη μέλος του blogs.sch.gr προσπαθεί να γράψει σχόλιο.

    Παρακαλώ ενημερώστε μας στο http://helpdesk.sch.gr/login_frame.php?category_id=5327 αν αυτό μειώνει τελικά τον όγκο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που λαμβάνετε.

    Με εκτίμηση η ομάδα ανάπτυξης της υπηρεσίας blogs.sch.gr

    1. Σίγουρα θα μειώσει τα spams …

      Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση