Αλαλούμ με τους διορισμούς: “Θέλουν καθηγητές, παίρνουν πιλότους!”

Αντί να προσλάβουν τους διοριστέους εκπαιδευτικούς, δημιουργούν στο υπουργείο Παιδείας θέσεις εργασίας για την πρώην Ολυμπιακή.

Την ώρα που 426 διοριστέοι εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 παραμένουν αδιόριστοι, στο υπουργείο Παιδείας δημιουργούνται 290 θέσεις προκειμένου να τοποθετηθούν πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής!

Η δημιουργία των θέσεων αυτών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 3 Δεκεμβρίου και αποτελεί την τραγελαφική συνέπεια της ανικανότητας και αβελτηρίας με την οποία επί χρόνια το πολιτικό προσωπικό αντιμετώπισε το πρόβλημα της Ολυμπιακής, με αποκορύφωμα τέτοιου τύπου διευθετήσεις, προκειμένου η εταιρία να πουληθεί ελεύθερη υποχρεώσεων.

Το πρόβλημα με τους διοριστέους του ΑΣΕΠ φαίνεται ότι είναι γενικότερο, καθώς οι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν, τα οριστικά αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τώρα – και λόγω Μνημονίου – είτε οι διορισμοί δεν προχωρούν, είτε δημιουργούνται θέσεις για να καλυφθούν υποχρεώσεις τύπου Ολυμπιακής, είτε διορίζονται κάποιοι σε άλλες θέσεις από εκείνες τις οποίες είχαν διεκδικήσει.

Οι διοριστέοι του 2008 έχουν παραλειφθεί, ενώ τώρα διορίζονται αυτοί που πέτυχαν στους διαγωνισμούς του 2009, όπως συνέβη με τους 700 του διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας που τελικά διορίζονται στο ΙΚΑ!

Οι συγκεκριμένοι διορισμοί των 426 έπρεπε, σύμφωνα με τις προκηρύξεις του διαγωνισμού, να έχουν διοριστεί ως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ενώ οι σχετικές πιστώσεις είχαν εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2009.

Ένα απίστευτο αλαλούμ, καθώς ελέω μνημονίου, φαίνεται ότι πλέον έχει χαθεί η μπάλα.

Πηγή: “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2010/12/21/%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση