«

»

Νοέ 26 2010

Εκτύπωσέ το Άρθρο

116-111: «Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστικό σου»

«Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστικό σου. Η κλήση είναι δωρεάν από σταθερό ή κινητό»

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους μέχρι 18 ετών που νοιώθουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και αναζητούν κάποιον, που θα μπορούσε να τους ακούσει και να τους βοηθήσει.

Ο τηλεφωνικός αριθμός είναι εύκολος, το 116 -111, και από την άλλη μεριά του τηλεφώνου απαντά ένας από τους δέκα ειδικούς της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

Είναι η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων», που απαντά με τον ίδιο αριθμό σε 14 χώρες της ΕΕ με στόχο να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους νέους.

Εδώ και εννέα μήνες λειτουργεί και στην Ελλάδα μέσω της ΕΨΥΠΕ.

«Ένας αριθμός μιλά με την καρδιά σου» είναι ο τίτλος του φυλλαδίου ενημέρωσης, που εξέδωσε η ΕΨΥΠΕ καλώντας τους νέους να ανοίξουν την καρδιά τους για ό τι σκιάζει τη ζωή τους»
«Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διαστάσεις, λοιπόν, να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον του, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς, ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμός γονιών ή θάνατος αγαπημένου προσώπου, ή απλά νιώθεις φοβισμένος»

Με αυτά τα λόγια οι ειδικοί του συμβουλευτικού τηλεφωνικού κέντρου καλούν τα παιδιά και τους εφήβους να μη σηκώνουν μόνοι τους το βάρος.

«Μπορούμε να σε ακούσουμε. Ξέρουμε να σε βοηθήσουμε. Αν θέλεις τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρώπους, που μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από τον καθένα πώς νιώθεις και γνωρίζουν πώς να σε καθοδηγήσουν προς τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Το 116 – 111 λειτουργεί από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 13:30 έως τις 20:30 και το Σάββατο από τις 9:30 έως τις 14:00 .

* Η δουλειά στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία δεν περιορίζεται στις κλήσεις. Παράλληλα αναπτύσσονται δραστηριότητες για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για το 116 – 111 και μία 3μηνιαία εφημερίδα διανέμονται σε όλα τα σχολεία της Αττικής, ενώ τα μέλη ομάδας ειδικών ψυχικής υγείας συνεργάζονται με πολλά από αυτά, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης για τη λειτουργία του 116 – 111, όσο και ευαισθητοποίησης γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων. Έτσι, σε ανταπόκριση των αιτημάτων των σχολείων, διοργανώνονται και ομιλίες σε θέματα, που μπορεί να απασχολούν ιδιαίτερα παιδιά, γονείς ή και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα εκπαιδεύονται και εθελοντές (ειδικών ψυχικής υγείας) για την διεύρυνση της τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχετικό βίντεο:

Πηγή:

Blog: Η Διαδρομή

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2010/11/26/116-111-%ce%bc%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%82/

2 pings

  1. Βαγγέλης Ζαμάνης - Ενδοσχολική βία: Μίλα … ΜΗ φοβάσαι !!

    […] Σχετικό άρθρο: 116-111: «Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστι… […]

  2. Αδελφοποίηση Γυμνασίων … - Ενδοσχολική βία: Μίλα … ΜΗ φοβάσαι !!

    […] Σχετικό άρθρο: 116-111: «Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστι… […]

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων