Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το blog;

Επειδή έκανα κάποιες αλλαγές (παρεμβάσεις στο θέμα) στην εμφάνιση του blog θα ήθελα:

  • τη γνώμη σας (αν σας φαίνεται καλό) και
  • να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την λειτουργία του (αν φορτώνεται σωστά, αν εμφανίζει σφάλματα, αν καθυστερεί κλπ).
  • προτάσεις για βελτιώσεις

Περιμένω λοιπόν τα σχόλιά σας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2010/11/26/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-blog/

30 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Κανένα πρόβλημα, λειτουργεί μια χαρά, όπως και πρίν. Δεν καθυστερεί καθόλου και νομίζω οτι τώρα είναι καλύτερα οργανωμένο.

  2. Και εμείς μια χαρά το βλέπουμε το blog.

    Από εμφάνιση … καλή και ξεκούραστη. Αλλά …. γούστα είναι αυτά … σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. 🙂

    ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ. Έτσι δεν είναι;

    1. Ασφαλώς και το περιεχόμενο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία. Αλλά η καλή εμφάνιση προδιαθέτει τον αναγνώστη. Πολλές φορές μου έχει τύχει να μην μπορώ να δω για αρκετή ώρα ένα site μόνο και μόνο επειδή έχει είτε κακόγουστο σχεδιασμό είτε τα γράμματα είναι πολύ μικρά και κουράζουν.

  3. Χαίρομαι αν δεν υπάρχει πρόβλημα και πολύ περισσότερο αν σας φαίνονται καλές οι “παρεμβάσεις” που έκανα.

    Να είστε καλά 🙂

  4. Προσπαθώ να το έχω έτοιμο … για τα Χριστούγεννα 🙂

  5. Το έκανα … γιορτινό 🙂

  6. Γειά σου Βαγγέλη. Δεν ξέρω πως ήταν το blog πριν διότι το βλέπω τώρα για πρώτη φορά. Το βρίσκω πολύ οργανωμένο, πολυθεματικό, όμορφο και χρηστικότατο. Αντάξιο πληροφορικάριου που σέβεται τον εαυτό του και ασχολείται.

    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια 🙂

      Προσπαθώ όσο μπορώ να το ενημερώνω και να μοιραζόμαστε όλοι τις εμπειρίες, τα προβλήματά μας (και της εκπαίδευσης) και να ανταλλάσουμε τις απόψεις μας.
      Γιαυτό εξάλλου υπάρχουν τα blogs.

  7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΟΥ ΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ. ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ.

  8. Βαγγέλη σε χαιρετώ και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου.
    Μια ερώτηση: Πως ενσωμάτωσες το widget του LinkWithin γιατί δεν μπορώ να το βρώ στο δικό μου περιβάλλον διαχείρισης.
    Ευχαριστώ.

    1. Νίκο καλησπέρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Το θέμα που έχω βάλει στο blog (Arclite) είναι αρκετά “ελεύθερο” σε ότι αφορά τις “παραμέτρους” του στις ρυθμίσεις. Το LinkWithin το έβαλα αντιγράφοντας τον κατάλληλο κώδικα σε ένα τμήμα που έχει στις ρυθμίσεις στο υποσέλιδο του Arclite σαν HTML (είναι Javascript).
      Για περισσότερα μπορείς να πας εδώ: http://www.linkwithin.com και αφού συμπληρώσεις δεξιά κάποια στοιχεία επίλεξε στο Platform το Other

      EDIT: Τώρα είδα ότι κι εσύ έχεις το ίδιο theme στο blog σου. Για να σε βοηθήσω ( ; ) κατέβασα το theme από το WordPress.org και είδα όλα τα CSS που έχει (τα αντικείμενα) … οπότε έκανα πολλές αλλαγές (πχ τα Χριστούγεννα είχα άλλο φόντο και άλλη εικόνα στo header ….)

      1. Βαγγέλη σε ευχαριστώ.
        Δεν είχα δει ότι το LinkWithin βγαίνει και σε έκδοση HTML, νόμιζα ότι κατά κάποιον τρόπο έπρεπε να εγκαταστήσουμε το plugin.
        Λοιπόν, το έκανα, δουλεύει αλλά δυστυχώς μου εμφανίζεται και εμένα στο πάνω μέρος του Post και όχι στο κάτω όπως θα έπρεπε.
        Βλέπω ότι και εσύ έχεις το ίδιο πρόβλημα και ότι επικοινώνησες με το support.
        Αν έχεις κάποια λύση θα σε παρακαλούσα να με ειδοποιήσεις.
        Ευχαριστώ.

        1. Ναι … έτσι είναι … Το έστειλα και στην τεχνική στήριξη. Υποθέτω ότι κάτι έχει αλλάξει μετά τις αναβαθμίσεις που έκαναν στο sch.gr στα blogs μας.
          Θα σε ενημερώσω μόλις έχω απάντησή τους.

  9. Από ότι βλέπω το LinkWith εμφανίζεται στη αρχή της κάθε καταχώρησής σας και όχι στο τέλος.

    Αντιγράψτε και επικολείστε τον κώδικά του στο τελευταίο πλαίσιο του Html Inserts δηλ: “outside the main frame, right before the closing tag. This is the best place for your Google analytics code and other final sippets.”

    1. Το πρόβλημα δεν υπήρχε πιο παλιά. Παρουσιάστηκε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ότι αφορά το Linkwithin το έχω σε σωστό σημείο. Μάλιστα όταν μπει κανείς να διαβάσει ένα άρθρο, τα άρθρα που “προτείνει” το Linkwithin εμφανίζεται στο τέλος του άρθρου. Δηλ. στη σωστή θέση.

      1. Τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως αλλάξατε πτότυπο σχεδιάσης του ιστολογίου και από τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

        1. Αλλαγές έχω κάνει αλλά το πρόβλημα το έχουν και άλλα ιστολόγια με το ίδιο theme (Arclite) … πχ το http://blogs.sch.gr/nikmichailidis/

  10. Βαγγέλη πολύ ωραίο το έκανες το blog σου.

    Έχω και γω το ίδιο θέμα, μου έκανε εντύπωση το LinkWithin αλλά δε νομίζω να καταφέρω να το ενσωματώσω … γυμναστής βλέπεις.

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω: πως άλλαξες το backround??
    Αν θέλεις μου απαντάς με προσωπικό μήνυμα για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες σου.

    1. Λοιπόν. Για να αλλάξεις το background δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο εύκολο … Θα πρέπει να βάλεις αρχικά κάποια εικόνα από εκεί που είναι η συλλογή πολυμέσων (νέο αρχείο) και μετά θα πρέπει να δεις το πλήρες path του αρχείου το οποίο πρέπει να κρατήσεις (παρακάτω θα το γράψω PATH).
      Μετά θα πας στην Εμφάνιση -> Ρυθμίσεις arclite και στο κάτω μέρος λέει: Κώδικας CSS του χρήστη. Εκεί πρέπει να γράψεις τα εξής:

      /* NORMAL BACKGROUND */
      .block-content {background-attachment: fixed;top:0;left:0; background-image:url('//PATH');width: 95%; max-width: 100%;z-index:-11;}

      Στη συνέχεια πατάς Save changes. Θα παρατηρήσεις όμως ότι το background θα εμφανιστεί και στο κάτω μέρος της σελίδας (footer) … και θα σου χαλάσει πιθανόν τη φωτεινότητα του κεμένου που υπάρχει εκεί. Αν δεν τα καταφέρεις σβήσε τον κώδικα που σου έγραψα πιο πάνω και θα είσαι μια χαρά. Θέλει αρκετή προσοχή …

      Σχετικά με το Linkwithin θα πρέπει να πας στο site τους (http://www.linkwithin.com) και να γράψεις εκεί κάποια στοιχεία σχετικά με το blog σου (για πλατφόρμα διάλεξε το: Other) και το πόσα άρθρα θες να εμφανίζονται. Μετά πατάς Get Widget και τον κώδικα που θα σου βγάλει τον επιλέγεις και τον αντιγράφεις. Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις του Arclite και εκεί που έχει ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ -> Προσθέστε περιεχόμενο …. κάνεις επικόλληση. Αποθηκεύεις όλα όσα κάνεις και μετά θα δεις αν δουλεύει … Σε μένα εμφανίζει τα άρθρα ΠΡΙΝ το κάθε άρθρο και όχι ΜΕΤΑ όπως είναι το σωστό. Αν είσαι όμως μέσα σε ένα άρθρο τότε δουλεύει σωστά. Πιθανόν να είναι πρόβλημα στο Arclite.

      Ελπίζω να βοήθησα

      1. Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη …
        … θα προσπαθήσω με το “background”

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση