Τα αρχαία ελληνικά στα βρετανικά σχολεία!

«Είναι τραγωδία, με την ελληνική έννοια του όρου, να στερούμε από τα παιδιά την ευκαιρία να διδαχτούν αρχαία ελληνικά και λατινικά» δηλώνουν άνθρωποι του πνεύματος στην Βρετανία!

Και ετοιμάζουν εκστρατεία για να επιστρέψει η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία! Οι υπεύθυνοι της προσπάθειας φιλοδοξούν να εισάγουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά στη διδακτέα ύλη 100 δημόσιων σχολείων, μέχρι το 2020.

Συγγραφείς, ηθοποιοί και ιστορικοί, με επικεφαλής τη συγγραφέα και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς, δηλώνουν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times, «όλοι τους δηλώνουν ευεργετημένοι από την εκμάθηση κλασικών γλωσσών στο σχολείο και επιθυμούν την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολειά του 21ου αιώνα»!

Ήδη η Μπέτανι Χιουγκς δημιούργησε την ιστοσελίδα www.classicsforall.com, στην οποία τα σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές αρχαίων ελληνικών ή λατινικών μπορούν να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό, αλλά και τα κατάλληλα βιβλία.

Η ιστορικός και συγγραφέας, επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές.

«Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή όρεξη. Η ταινία 300 για τις Θερμοπύλες έκανε εισπράξεις 72 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της! Η σειρά λατινικών βιβλίων Minimus, έχει πουλήσει 115.000 αντίτυπα. Κάθε βδομάδα λαμβάνω περισσότερα από 150 μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο από ανθρώπους που μου γράφουν: “Αγαπούσα πάντοτε τις κλασικές γλώσσες. Πού μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω μαθήματα;”. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή όρεξη», εξηγεί.

Αυτήν την εβδομάδα, έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν με τον Βρετανό υπουργό Παιδείας προκειμένου να τον πείσουν να συμπεριλάβει τη διδασκαλία των δυο γλωσσών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας.

Πηγή: newsbomb.gr

Το σχόλιό μου:

Εμείς καταβάλλουμε “φιλότιμες” προσπάθειες να τα καταργήσουμε και άλλοι φιλοδοξούν να τα εισάγουν στην διδακτέα ύλη των δημόσιων σχολείων τους. Τι να πει κανείς…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2010/11/23/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση