Sine Terrae / Vlog


Οι SineTerrae δημιουργήθηκαν από μια ιδέα της στιγμής!   Σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν πρώτα «εαυτοίς» και θα είναι χαρά τους, αν κατορθώσουν να σας κάνουν να «μειδιάσετε».   Αυτή είναι μόνο η αρχή.  Αφ’ ενός, γιατί το γέλιο δεν είναι κατά παραγγελία,  αφ΄ετέρου γιατί, κατόπιν «ιατρικής παραγγελίας», χρειάζονται επειγόντως λίγες διακοπές…

Ας συστηθούμε λοιπόν, για να ξέρετε με ποιές έχετε να κάνετε!  Θα μας βλέπετε όμως, όποτε έχουμε «κάτι» να πούμε, για κάτι να γκρινιάξουμε, κάτι να παραπονεθούμε, κάτι να χαρούμε… Δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά θα είμαστε  … κυρίες! Τα σχόλιά σας καλοδεχούμενα πάντα, γιατί η εκπαίδευση δεν θέλει μόνο τρόπο, έχει και … κόπο!

Διακοπές διακοπές, αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και να μην… κλείσουν τα σπίτια μας! Ξέρετε, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, … ΕΦΟΡΙΑ, ΕΤΑΚ!  Έτσι, ο δρόμος μας έφερε στη  γειτονιά μας, κάπου στα μέσα Αυγούστου! Για λίγο… Ευτυχώς!  Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, ήπιαμε κι ένα καφεδάκι!

Και απελθούσες … απήγξαντο.  Για τόπους χλοερούς, για τόπους αναψύξεως!

Τς! Τς! Τς!  Μα πού πήγε το μυαλό σας; Αιδηψό, Μέθανα, λίμνη Βουλιαγμένης! Πάμε στα «σακάτικα» μαζί με όλα τα κουτσοκουλόστραβα να «καρδαμώσουμε», μπας και την σκαπουλάρουμε απο τη Νέα Γρίππη!

Παρεπιπτόντως! Έχουμε «μαλλί να ξάσουμε» για την γούνα της!

Καλό μας μήνα! Καλή Αρχή! Δύναμη και κουράγιο σε όλους μας!
Ήλθεν η ώρα μας! Αλλά μη προς παρεξήγησιν μας και μην προς κακοφανισμό σας, δεν θέλουμε να σας τρομοκρατήσουμε. Η ώρα μας έρχεται κάθε τρεις και λίγο. Για σκεφθείτε το! Σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί! Φωτιές, Φόροι, Φοροφυγάδες, Φατρίες, Φούμαρα… Λοιπόν; Δεν είναι επόμενο να πάρουμε κι εμείς την … «σκούπα και το φαράσι μας» και να περάσουμε … « ένα λούστρο» όσα ακούσαμε τους τελευταίους μήνες;
Πάντα χαριτολογώντας, γιατί αλλιώς πάει η καλιά μας… Κι αν δεν είναι ο «ιός της Νέας Γρίπης», όλο και κάποιος … υιός, θυγατέρα, ανιψιός, αναδεξιμιός θα μας ταλανίσει φέτος! Σας παρακαλούμε να παρατηρήσετε την τεχνική μας πρόοδο και να παραβλέψετε τα τυχόν λάθη μας. Παρατηρήστε π.χ. κάποιες επισημάνσεις που εμφανίζονται κατά την προβολή του βίντεο. Μεγάλες γυναίκες είμαστε – μην το ξεχνάτε – και είπαμε να το διασκεδάζουμε πριν … έλθει η ώραν μας!

Τα σχολεία άνοιξαν, σαν να φθινοπώριασε και όλοι φυλάμε καραούλι μπας και εμφανιστεί ο ιός της νέας γρίπης!

Για τον «ντουβρουτζά» που έρχεται στα σχολεία και επί των κεφαλών ημών, τηρείται σιγή ιχθύος! Φυσικά και μιλάμε για τον ψηφιακό φορητό υπολογιστή που θα δοθεί στα πρωτάκια! Την ψηφιακή τάξη, τις νέες τεχνολογίες που γεράσανε μαζί μας… Σας παρακαλούμε λοιπόν να επιστρέψετε πάραυτα από τις … «διακοπές»! Έχουμε μαλλί να ξάνουμε!

Οι SineTerrae πήρανε το «βελονάκι» τους και σχολιάζουν το φλέγον ζήτημα! Αναρωτιούνται ποιοι θα τραβήξουν πάλι το κουπί στη γαλέρα. Βέβαια, άκρη δεν έβγαλαν και παραμένουν με τις απορίες τους. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να τα καταφέρουμε!

Χλωμό….

Είπαμε κι εμείς να χαλαρώσουμε μέσα στο τριήμερο των εκλογών αλλά…. προέκυψε θέμα μείζον. Εν τάχει και περιληπτικά, βρήκαν και οι SineTerrae τον … Γερμανό τους!  Kαι δεν έχουμε δεί ακόμα τίποτε! Μετά την πτώση και του τελευταίου προπυργίου – της Ιρλανδίας- το ευρωπαϊκό σύνταγμα είναι πια θέμα χρόνου. Η χώρα μας – γνωστή για τα δημοκρατικά και «φιλανθρωπικά» της αισθήματα, σιγά μην διαπραγματευτεί κριτήρια και προϋποθέσεις. Όποιος θα θέλει να συνδυάσει business and pleasure θα «κατσικιάσει» στην χώρα μας.

 

Οι SineTerrae ξαναντάμωσαν ταχύτερα απο το προσδοκώμενο, καθ΄οσον οι εξελίξεις που αφορούν τα netbooks, τις έπιασαν εξ απήνης!  Κρύο, σκοτάδι και αγωνία, κατά το γνωστόν λαϊκόν άσμα.  Όπως θα καταλάβετε τα λογισμικά των Μαθηματικών δεν βρίσκονται στο πακέτο των λογισμικών του netbook.  Τί λαός είμαστε εμείς οι  Έλληνες; Βάζουν κάτι στο … νερό μας; Ή μοιάζουμε με τις ελβετικές αγελάδες; Πού κάνουν μια καρδάρα γάλα και αμέσως μετά της δίνουν μια κλωτσιά… Μα μια κλωτσιά…..

Τι πάθαμε και βουβαθήκαμε; Καιρό είχαμε να βρεθούμε. Οι λόγοι πολλοί & γνωστοί. Ζούμε σε μία νέα Ελλάδα πια. Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία μας εκπομπή. Οι Sineterrae μάζεψαν τα κομμάτια τους κι είπαν να σχολιάσουν τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ενσκήπτει.

Νάμαστε πάλι! Τα τελευταία χρόνια, νέες λέξεις, βαρύγδουπες εκφράσεις και φανταιζί προτάσεις μπήκαν στη ζωή μας! Απο το «υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ» φτάσαμε στο «μαχαίρι στο κόκκαλο»! Με τόσα μαχαίρια και τόσα κόκκαλα και τόσα τούνελ, είναι απορίας άξιον που δεν …ξαναζεστάθηκε ο …άνθρωπος των Παγετώνων! Μετά βέβαια, προστέθηκαν και άλλα! Τι «κόκκινες γραμμές», τι «πράσινες αναπτύξεις» και … πράσσειν΄άλογα!
Δυό μεγάλες γυναίκες οι Sineterrae, προσπάθησαν να αφομοιώσουν την Νέα Ελληνική, που μιλιέται σ΄όλα τα…. chesterfield των Υπουργείων! Δείτε τα … χαΐρια τους…

Εκπαιδευτικός Καζαμίας, Μέρος 1ον

Εκπαιδευτικός Καζαμίας, Μέρος 2ονΑφήστε μια απάντηση