Επαναλειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ενόψει της επαναλειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Αν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

Οι γονείς θα αφήνουν το παιδί τους στην είσοδο του σχολείου (δεν μπαίνουν μέσα) περιμένοντας σε σειρά και κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Με τον ίδιο τρόπο θα κρατούν τις αποστάσεις οι συνοδοί και κατά την αποχώρηση των παιδιών. Η εξώπορτα του σχολείου κλειδώνει στις 8.30π.μ.

Τα παιδιά θα πλένουν τα χέρια τους με την είσοδό τους στο χώρο και αυτό θα επαναλαμβάνεται πριν το φαγητό και μετά το διάλειμμα. Ενδιάμεσα θα βάζουν αντισηπτικό όσες φορές κρίνεται απαραίτητο και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο.

Ο χώρος του νηπιαγωγείου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να τηρούνται, όσο το δυνατόν, οι αποστάσεις ασφαλείας  μεταξύ των μαθητών.

 

 

Αράχνη

Η αράχνη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τον αριθμό 8. Και μάλιστα να τον χωρίσουμε στη μέση και να βάλουμε τέσσερα πόδια από την μια πλευρά και άλλα τέσσερα από την άλλη.

και κάτι από τα έντομα

Ο πελαργός

Οι εικόνες είναι από:https://www.youtube.com/watch?v=tDIKtmx7h-U&t=17s

                                      

 

 

Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας που πλησιάζει διαβάζουμε το πολύ όμορφο βιβλίο

“Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει” της Debi Gliori 

Eίναι ένα υπέροχο παραμύθι που υμνεί την μητρική αγάπη.  Μέσα από τις όμορφες εικόνες του βιβλίου που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη στα παιδιά καταδεικνύεται η δύναμη της αγκαλιάς και πώς αυτή, επιφέρει άμεσα και αβίαστα, συναισθηματική ασφάλεια.