Χρήσιμοι δικτυακοί τόποι

1. THE BRITISH MUSEUM

Το Βρετανικό Μουσείο έχει δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικούς δικτυακούς τόπους με πολυμεσικό υλικό (τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, προσομοιώσεις κ.ά.), αφιερωμένους στους αρχαίους πολιτισμούς: την αρχαία Κίνα, την αρχαία Αίγυπτο, την αρχαία Ινδία, την πρώιμη αυτοκρατορική Κίνα, τη Μεσοποταμία και την Ινδία της εποχής της δυναστείας Μουγκάλ. Στη γενική ενότητα “Ancient Civilizations” υπάρχουν οι ενότητες: “Πόλεις”, “Μνημεία”, “Γραφή”, “Εμπόριο”, “Τεχνολογία” και “Θρησκεία”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο δικτυακός τόπος για την Αρχαία Ελλάδα.

Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσομοίωση για την αλληγορία  του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Κι ένα βίντεο από το open culture.

2. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικός ιστοχώρος του Γιάννη Παπαθανασίου με πολύ πλούσιο υλικό για την Αρχαία και Νέα Ελληνική Γλώσσα και την Ιστορία. Το  υλικό ανανεώνεται διαρκώς.

3. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δωρεάν ηλεκτρονικό φροντιστήριο στα Αρχαία Ελληνικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

4. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο κανάλι HISTORYof GREECE’s στο YouTube μπορείτε να βρείτε σπουδαία ντοκιμαντέρ για την αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα με ελληνικούς υπότιτλους.

5. Η Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Δημιουργοί: ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολυμεσική εφαρμογή με υλικό που μπορεί να αποτελέσει μια τράπεζα δραστηριοτήτων για τον/την εκπαιδευτικό και να δώσει ιδέες και αφορμές για να προχωρήσει παραπέρα και να πειραματιστεί στην κατασκευή δικού του ανάλογου εκπαιδευτικού υλικού. Η εφαρμογή πήρε το 5ο Βραβείο στον 1ο Διαδικτυακό Διαγωνισμό ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ, “Καλύτερη Εκπαιδευτική Ιστοσελίδα για το 2009”. Δείτε σχετικά…

ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ: Φύλλα εργασίας στηριγμένα στην προαναφερθείσα εφαρμογή.

Εάν αγαπάτε την αστρονομία, μπορείτε να δημιουργήσετε στον υπολογιστή σας το δικό σας  ψηφιακό πλανητάριο, με το δωρεάν ανοιχτό λογισμικό Stellarium.

Αφήστε μια απάντηση