Webquests (Ιστοεξερευνήσεις ή Δικτυακές αποστολές)

webquest.gifΈνα WebQuest αποτελεί μία δραστηριότητα κατευθυνόμενης διερεύνησης κατά την οποία οι μαθητές αναλαμβάνουν να λύσουν ένα πρόβλημα και αξιοποιούν το Διαδίκτυο ως βασική πηγή πληροφορίας αλλά συχνά όχι μοναδική. Τα WebQuests σχεδιάζονται ώστε να οριοθετούν τη δραστηριότητα των μαθητών, να εστιάζουν στη χρήση της πληροφορίας παρά στην απλή αναζήτησή της, και να υποστηρίζουν τους μαθητές να καλλιεργήσουν την αναλυτική, συνθετική σκέψη και κριτική τους ικανότητα. Επίσης, διευκολύνουν τον εκπαιδευτικό στο σχεδιασμό μαθημάτων ορίζοντας τα συστατικά στοιχεία και τη δομή που πρέπει να διαθέτουν αυτά τα μαθήματα.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ webquest ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.pdf

Ένα Webquest με μορφή blog για την ιστορία. Το συγκεκριμένο webquest παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό συνέδριο Ημαθίας το Μάιο του 2008. Δείτε εδώ την εισήγηση.

Κι άλλες πληροφορίες για το Webquest από το eduportal.gr

Παρουσίαση

| View | Upload your own

Δραστηριότητα

Κατεβάστε από εδώ το φύλλο εργασίας που αφορά στη δημιουργία ενός WebQuest. Στόχος της εργασίας είναι να προσεγγίσετε τις αρχές σχεδιασμού ενός WebQuest. Σας δίνονται πίνακες με το πλαίσιο δημιουργίας και τη δομή ενός WebQuest.

Αφήστε μια απάντηση