Επιμορφωτικό υλικό

Ενότητα 3.2.pdf Αξιοποίηση-Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών

web-2.jpg Υπάρχουν σήμερα μια σειρά από τελευταίας γενιάς δημοσιευμένες σελίδες στο διαδίκτυο, των οποίων η αξιοποίηση ωστόσο εξαρτάται από μια σειρά τεχνικών αξιολόγησης που πρέπει να διαθέτει είτε ο εκπαιδευτικός, είτε ο μαθητής, προκειμένου να μπορεί να εκτιμήσει τη διδακτική αξία του υλικού που του προσφέρεται μέσα από τη σελίδα. Στόχος της ενότητας είναι η εκμάθηση τεχνικών για την αποτελεσματική διδακτική αξιοποίηση του διαδικτύου και η δημιουργία γενικής φύσεως κριτηρίων, με τα οποία θα είναι δυνατόν να εκτιμώνται οι πληροφορίες που παρέχονται σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστοχώρους.

Παρουσίαση

wwwlogo.pngΤο World Wide Web είναι αυτό που έχει κάνει το Internet να είναι τόσο δημοφιλές. Το Internet υπήρχε πολλά χρόνια πριν από το Web, αλλά αφότου άρχισε να χρησιμοποιείται το φιλικό και πολύ απλό στη χρήση γραφικό περιβάλλον Web, οι χρήστες του Internet αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το World Wide Web ή WWW ή απλά Web, παρουσιάζεται σαν μια σελίδα με κείμενο, γραφικά και υπερσυνδέσμους (hyperlinks), με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να μεταφερθούμε σ? άλλες σελίδες του Internet και να ξεκινήσουμε έτσι μια απολαυστική περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Ιστορικά στοιχεία υπολογιστών

Web 2.0. Η δεύτερη γενιά του διαδικτύου

Το ελληνικό Web 2.0 σε παζλ

Τί είναι το Web 2.0; Στο παρακάτω καταπληκτικό video μπορείτε να μάθετε τι ακριβώς είναι το Web 2.0. Έννοιες όπως collaboration, co-operation και communication είναι βασικά κλειδιά αυτής της γενιάς του Web. Δεν πρόκειται απλώς για μέσα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Δημιουργούν έναν άλλο πολιτισμό, άλλο τύπο ανθρώπου και σκέψης, άλλους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης, διαφορετικούς τρόπους να αντιλαμβανόμαστε και να ερμηνευουμε την πραγματικότητα.

]

Δείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τους Αλέξανδρο Γκίκα, Ιωάννα Χαρδαλούπα, Νίκη Λαμπροπούλου και η Μαριάννα Βιβίτσου, η οποία έγινε σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας με εργαλεία και εφαρμογές του web 2.0.» | View | Upload your own

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων