Δημοσιεύματα

news_icon.jpg

  1. Πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
  2. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ « ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»;
  3. Γ. Μπαμπινιώτης: Οι «κρυφές αλήθειες» της Εκπαίδευσής μας: εφημερίδα το Βήμα (20 Ιουλίου 2008).
  4. Νέο σχολείο από του χρόνου: Εφημερίδα το Βήμα.  Περικοπές ύλης, «ψηφιακή τάξη» και πιστοποιητικό επάρκειας για τους εκπαιδευτικούς.
  5. Γηράσκω αεί εκπαιδευόμενος: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία.  «Η Διά Βίου Μάθηση, δηλαδή το δικαίωμα κάθε πολίτη να μαθαίνει σε όλη του τη ζωή και γι’ αυτό που μαθαίνει να έxει ένα χαρτί πιστοποίησης, είναι ένα βασικό εργαλείο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».
  6. Το σχολείο του αύριο είναι ψηφιακό: Εφημερίδα ‘Εθνος. Το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει σε λίγες μέρες το «ιντερνετικό σχολείο», η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκινά τον Σεπτέμβριο από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
  7. Η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Το ακόλουθο κείμενο είναι απόσπασμα εισήγησης που έκανε ο γάλλος φιλόσοφος και επιστημολόγος Μισέλ Σερ την 1η Μαρτίου 2011 στο Ινστιτούτο της Γαλλίας, με θέμα τις νέες προκλήσεις της εκπαίδευσης. Ο Σερ είναι από το 1990 μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
  8. Πρόγραμμα Σπουδών για τα μαθήματα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου  (ΦΕΚ 1562/27-6-2011, τ.Β΄).  Παρουσιάσεις της επιμορφωτικής Ημερίδας Φιλολόγων, που έγινε στις 24-09-2011 στη Θεσσαλονίκη, με την έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων