Ιστορία των Χριστουγέννων

Κάτω από: ΙΣΤΟΡΙΑ,Χωρίς κατηγορία | ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 11:16 μμ |  Με ετικέτα |
ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται την 25η Δεκεμβρίου για να τιμήσουμε τη γέννηση του Χριστού. Η λέξη Χριστούγεννα στα αγγλικά (Christmas) προέρχεται από μία παλιά λέξη «Cristes maesse» που μεταφράζεται σε «μάζα του Χριστού». Αν και κανείς δε γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Ιησού η επιλογή της ημερομηνίας σχετίζεται με τη γιορτή των Ρωμαίων, τα Σατουρνάλια, που τα γιόρταζαν από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου και ήταν αφιερωμένα στον θεό Σατούρνο!

Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε από τους επικεφαλής της εκκλησίας, τον 4ο αιώνα μ.Χ! Αν και έγινε αποδεκτή από όλους –σχεδόν- τους Χριστιανούς, οι Αρμένιοι επέλεξαν τη δική τους ημερομηνία που δεν είναι άλλη από την 6η Ιανουαρίου.

Οι «μεταλλάξεις» της γιορτής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα σχετίζονταν με τη σύνδεση που υπήρχε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τον Παγανισμό. Πολλοί προτεστάντες πήραν αποστάσεις από την παράδοση και τους εορτασμούς.

Όμως στα τέλη του 19ου αιώνα η γιορτή επικράτησε και διαδόθηκε παγκοσμίως. Εκείνη την περίοδο εμφανίστηκαν και τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τον 20ο αιώνα τα Χριστούγεννα ήταν πλέον μία επίσημη και πολύ σημαντική γιορτή.

Δείτε το στο slideshare.net

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.