Κάθετες προσθέσεις

Αστεράκια  κάνετε τις προσθέσεις όπως κάναμε στο τετράδιο μας! Ενώστε την πρόσθεση με το σωστό αποτέλεσμα! Τα μάτια σαs δεκατέσσερα καθώς η κυρία Προσθετόλ σας παρακολουθεί …                                     

Αφήγηση παραμυθιού: Το Τζάτζαλο

Όλοι μας έχουμε ένα Τζάτζαλο που μας ενοχλεί, αλλά σαν λαμπερά αστεράκια  και ως Αστεράτη τάξη….ορίζουμε εμείς το τζάτζαλό μας, όπως είπε ένα Αστεράκι. Προσπαθούμε και τα αστεράκια και η κυρία Αστερένια να μην αφήνουμε το Τζάτζαλό να μας κάνει ότι θέλει!

Ζωγραφίζοντας τα Τζάτζαλά μας!

Τραγούδια που ακούσαμε

Σήμερα παραμονή 28ης Οκτωβρίου ακούσαμε τραγούδια που αναφέρονται στη σημερινή μέρα αλλά και τραγούδια για την ειρήνη! Υπέροχες συνθέσεις εκτελεσμένες από την Παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Ψηφιδωτά ΟΧΙ

Φασόλια και γκοφρέ χαρτί!

 

 

Τα ναι και τα όχι

Βοηθούμε όπως ο καμηλιέρης στο παραμύθι που διαβάσαμε ” Ο παππούς που δεν γνώρισα” . “Αν χρειαστεί κάποιος βοήθεια τη δίνεις”. Λέμε ναι στη βοήθεια και όχι στην αδιαφορία. Λέμε ναι στη χαρά και όχι στη λύπη. Λέμε ναι στην Ειρήνη και όχι στον πόλεμο.

 

Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου: “Ο παππούς που δεν γνώρισα”

Ένα αφιέρωμα για τους ήρωες – παππούδες μας που πολέμησαν στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

 

“Αν δεν πιστεύεις ότι θα σωθείς , πώς θα σωθείς;” Ο παππούς δεν τα παράτησε ακόμη και όταν όλο φαινόταν δύσκολα και αδύνατα. Έτσι κ εμείς δεν τα παρατάμε ποτέ και πάντα προσπαθούμε . “Έχοντας πίστη στον εαυτό μας μας “όπως είπε και ένα Αστεράκι μου.

 

Ο Τάσος το σαλιγκάρι!

Σαλιγκάρι, σαλιγκάρι,

μήπως να σε πω Σαλιάρη;

Μήπως Τάσο; Μήπως Σούλη;

Μήπως να σε πω Σπιτούλη;

Φτιάξαμε και ταΐσαμε κι εμείς τα σαλιγκαράκια μας.