Νοέ 18
02

Στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Κάτω από (Δράσεις) από στις 02-11-2018

Την Τρίτη 30/10/2018 οι μαθητές της Δ2΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου επισκέφθηκαν την Παλιά  Πόλη της Ρόδου. Η περιήγηση ξεκίνησε από την πύλη του Αγίου Αθανασίου όπου οι μαθητές θαύμασαν από ψηλά την Τάφρο και παρατήρησαν τα τείχη, τους πύργους και τους προμαχώνες.

Περπατώντας  τα στενά δρομάκια της πόλης έφτασαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, το παλιό Νοσοκομείο των Ιπποτών, όπου ξεναγήθηκαν στις αίθουσες, στην αυλή και στον κήπο και θαύμασαν τα αγάλματα και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του τόπου  μας.

Φεύγοντας από το Μουσείο  ανηφόρισαν την οδό Ιπποτών και είδαν τα επιβλητικά κτίρια. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ξεναγήθηκαν  στις αίθουσές του και παρατήρησαν τα πολύτιμα ψηφιδωτά τους. Περισσότερο εντυπωσιάστηκαν από το γύψινο εκμαγείο του συμπλέγματος του Λαοκόοντα, έργο των Ρόδιων γλυπτών Αγήσανδρου, Αθηνόδωρου και Πολύδωρου (που σήμερα βρίσκεται στο Βατικανό). Άλλωστε  στη Γ΄τάξη διδάχτηκαν την  Ιστορία του Δούρειου  Ίππου και το πάθημα του ιερέα του Απόλλωνα όταν είπε τη φράση: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση ICARO – ΙΚΑΡΟΣ, που φιλοξενείται αυτή την εποχή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τη μοναδική στο είδος της συλλογή κεραμικών του Γιάννου Θ. Ιωαννίδη και την επισταμένη έρευνα του για το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά και θαύμασαν μια τεράστια ποικιλία κεραμικών προϊόντων, όπως διακοσμητικά πιάτα, βάζα, κανάτια, σερβίτσια, αγαλματίδια, γυναικείες φιγούρες με παραδοσιακές φορεσιές, ζωόμορφα μπιμπελό κ.ά.

Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, στο δρόμο της επιστροφής στο σχολείο, να περάσουν μέσα από τη Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου, να παρατηρήσουν τα τείχη, τους πύργους τους προμαχώνες, τις λίθινες σφαίρες καθώς και τις εισόδους που οδηγούν στις υπόγειες στοές του κάστρου.



Δεν επιτρέπονται σχόλια.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Νοέμβριος 2018
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Translate