Η ώρα είναι…..

Πρόσφατα σχόλια

    Σαν σήμερα

    23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
    Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
       - Σχετικές αναρτήσεις

    Ασκήση πληκτρολογίου

    Ανοίγετε το LibreOffice, επιλέγετε Έγγραφο Writer και στο εργαλείο Σελίδα της Πλευρικής στήλης επιλέγετε Προσανατολισμός -> Οριζόντια και Περιθώρια -> Στενό.

    Πατάτε CapsLock για κεφαλαία στο Πληκτρολόγιο και πληκτρολογείτε τα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου ένα-ένα με τη σειρά με ένα κενό μεταξύ τους. Μετά το Ω βάζετε τελεία.

    Όταν τελειώσετε, τα επιλέγετε όλα κάνοντας τριπλό αριστερό κλικ πάνω τους ή πατώντας στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+A. Από την εργαλειοθήκη Μορφοποίησης Χαρακτήρων και Παραγράφου ή από την Πλευρική Στήλη στις ίδιες περιοχές επιλέγετε γραμματοσειρά ComicSansMS, μέγεθος ακριβώς δίπλα 72 και από κάτω Β για έντονη γραφή (bold).Επίσης στην περιοχή Παράγραφος επιλέγετε το εργαλείο Πλήρης στοίχιση. Επίσης από το εργαλείο Α (με χρώμα από κάτω) της περιοχής Χαρακτήρας πατώντας στο βελάκι του επιλέγετε το μπλε χρώμα για όλα τα γράμματα. Τελειώσατε με τη μορφοποίηση των γραμμάτων και κάνετε κλικ σε λευκό χώρο στη σελίδα.

    Στη συνέχεια επιλέγετε το 1ο φωνήεν Α κάνοντας διπλό αριστερό κλικ πάνω του. Κρατώντας πατημένο στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο Ctrl προσθέτετε τα υπόλοιπα φωνήεντα διπλοκλικάροντας πάνω τους και όταν τα έχετε επιλέξει όλα, με την ίδια με προηγουμένως διαδικασία, επιλέγετε το κόκκινο χρώμα.

    Καταγραφή

    Ασφάλεια στο διαδίκτυο

    Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο

    Ρατσισμός από το σχολείο μας

     

     

     

    Λογιστικό φύλλο

    Στη σύγχρονη χρήση Ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογιστικό φύλλο (αγγλ. spreadsheet) χαρακτηρίζεται ο λογιστικός πίνακας, (παλαιότερα «λογιστικό αβάκιο») σε ηλεκτρονική μορφή, που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και μπορεί να αποθηκευτεί, εκτυπωθεί ή και να διαβιβαστεί σε έτερο υπολογιστή.

    Τούτο επιτυγχάνεται με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα υπολογιστή που μιμείται ένα χάρτινο, λογιστικό φύλλο εργασίας. Εμφανίζει κελιά (cells) συνήθως σε έναν πίνακα δύο διαστάσεων ή σε ένα πλέγμα από γραμμές και στήλες. Κάθε κελί περιέχει αλφαριθμητικό κείμενο, αριθμητικές τιμές ή μαθηματικούς τύπους. Ένας μαθηματικός τύπος (formula) ορίζει πώς το περιεχόμενο ενός κελιού υπολογίζεται από τα περιεχόμενα ενός ή παραπάνω άλλων κελιών γενικότερα, κάθε φορά που αυτά ενημερώνονται. Τα λογιστικά φύλλα συνήθως χρησιμοποιούνται για χρηματοοικονομικές πληροφορίες, λόγω της δυνατότητάς τους να υπολογίζουν πάλι ό,τι χρειάζεται σε όλο το φύλλο, όταν αλλάξει έστω και ένα κελί. Κάποιες φορές προστίθεται και μια τρίτη ψευδο-διάσταση, με την προσθήκη στρωμάτων (layers) ή φύλλων (sheets), πάνω σε ήδη υπάρχουσα διδιάστατη πληροφορία.

    Το πρώτο λογιστικό φύλλο θεωρείται ότι ήταν το Visicalc (αν και υπάρχουν διαφωνίες), το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του υπολογιστή Apple II. Στην εποχή που το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα ήταν το DOS, το πιο δημοφιλές λογιστικό φύλλο ήταν το Lotus 1-2-3. Σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ανήκει στο Excel, για τις πλατφόρμες των Windows και του Macintosh

    420px-OpenOffice.org_Calc

    Από τη Βικιπαίδεια

    Άνοιγμα μενού
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς