Κλιματική Αλλαγή

  • Παγκόσμια θέρμανση και κλιματική αλλαγή.

Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΛΗΜΝΟΣ / Ρεπανίδι

Παραδοσιακό σπίτι

Επισκεπτόμαστε το Ρεπανίδι με τα παραδοσιακά σπίτια, την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τις λαξευμένες στα βράχια παλιές αποθήκες σιτηρών, αλλά και τις γούβες ή γούρνες, που επίσης είναι λαξευμένες στο βράχο και χρησίμευαν ως πιθάρια.

 

 

Παραδοσιακή βρύση

Το Ρουσσοπούλι, χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα στην πλαγιά του λόφου Κορακά, προσφέρει πανοραμική θέα της γύρω περιοχής, ενώ λίγο έξω από το χωριό εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί που περιγράφονται ως «χρωματιστά βράχια» μαγεύουν τους επισκέπτες.

Λήμνος – Πληροφορίες

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΛΗΜΝΟΣ / ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

Το Κάστρο της Μύρινας είναι το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Λήμνου,

  • είτε το δείτε λουσμένο στο φως του ήλιου,
  • είτε φωταγωγημένο το βράδυ,

είναι βέβαιο πως το «στεφάνι» αυτό της Μύρινας χτισμένο πάνω στην απόκρημνη χερσόνησο στη μια της άκρη, θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

       Ανεβαίνοντας το μονοπάτι, θα δείτε το τριπλό τείχος με τους 14 πύργους συνολικά, που φτάνουν σε ύψος τα 8 μέτρα και σε πάχος το ενάμιση. Στέκει  ακόμα η μεγάλη, κεντρική πύλη στα ανατολικά και μια μικρότερη στα βόρεια, προς την απόκρημνη πλευρά. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν ανάμεσα στα θυμάρια και τις ελιές της φύσης  της Λήμνου μεταφέρουν τους επισκέπτες σε εποχές που το Κάστρο της Μύριναςαντηχούσε από ξίφη και σπαθιά που διασταυρώνονταν και κανόνια που επιστρατεύονταν κατά του πολιορκητή. Μια ματιά προς την πανέμορφη πόλη με το γραφικό λιμάνι θα σας κόψει την ανάσα – η θέα είναι μαγική.

Τα ελάφια της Ρόδου

      Ανεβαίνοντας στο Κάστρο της Μύρινας σήμερα, οι επισκέπτες εκτός από τα ερείπια του παλιού οχυρού, μπορούν να δουν και τους σημερινούς «κατοίκους» του. Πρόκειται για πλατόνια, τα ελάφια της Ρόδου, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί τη δεκαετία του 1970 και πολλαπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως μέσα στο Κάστρο της Μύρινας ζουν περίπου 70 ελάφια!

Η ιστορία:

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε