Αιθιοπία

Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες από αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, από τους γιγάντιους οβελίσκους και τους κρυμμένους τάφους της θρυλικής βασίλισσας του Σάββα, μέχρι κάστρα που κάνουν το Κάμελοτ να ζηλέψει και τις εκκλησίες από πέτρα, θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μια χώρα γεμάτη με φυσική ομορφιά
Και επειδή η φύση σ’ αυτή τη χώρα έχει μείνει ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, θα την θαυμάσετε στα καλύτερά της: Ηφαίστεια που «βράζουν», λίμνες που έχουν το χρώμα του τσαγιού, βαθιά φαράγγια και απόκρημνες κορυφές, βρίσκονται σχεδόν παντού στην κοιλάδα της ανατολικής Αφρικής. Η Αιθιοπία απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια, την φύση, τον πολιτισμό και την διαφορετικότητα.

Ασκήσεις φυσικής Β΄ Λυκείου

  • Ομαλή κυκλική κίνηση.

Ένα σώμα κινείται ευθύγραμμα με σταθερή ταχύτητα και τη στιγμή t=0, περνά από το σημείο Α και τη στιγμή t1=2s φτάνει στο σημείο Β, όπως στο σχήμα. Για να καθορίσουμε τις θέσεις του σώματος, ορίζουμε έναν άξονα x με αρχή το σημείο Ο και την κατεύθυνση προς τα δεξιά ως θετική.

  • Κάθετες μεταξύ τους διαδρομές.

https://blogs.sch.gr/evagalop/files/2018/12/Κάθετες-μεταξύ-τους-διαδρομές.pdf

Aσκήσεις φυσικής Α΄Λυκείου

Δυο κινητά

Α και Β κινούνται σε ευθύγραμμες τροχιές κάθετες μεταξύ τους, που
αποτελούν άξονες χ, ψ, προσανατολισμένους θετικά κατά την φορά κίνησης των
κινητών και χ=0 ψ=0 στο σημείο τομής, με ταχύτητες μέτρων υχ=3m/s το Α και υψ=4m / s το Β, συγκλίνοντας στη θέση διασταύρωσης των τροχιών στην οποία
φτάνουν την t0 =0 συνεχίζοντας την κίνησή τους.
α) Να βρείτε την απόσταση D μεταξύ των κινητών σε σχέση με το χρόνο.
β) Ποια χρονική στιγμή τα κινητά θα απέχουν μεταξύ τους απόσταση 12m.
γ) Ποιος ο ρυθμός με τον οποίο μεταβάλλεται η απόσταση μεταξύ των κινητών.
δ) Να βρείτε το είδος κίνησης του μέσου Μ της απόστασης μεταξύ των κινητών.

Κλιματική Αλλαγή

  • Παγκόσμια θέρμανση και κλιματική αλλαγή.

Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

 

Δείτε το στο slideshare.net

Αυτή η παρουσίαση είναι με “WordPress Shortcode” 

 

 

 

ΛΗΜΝΟΣ / Ρεπανίδι

Παραδοσιακό σπίτι

Επισκεπτόμαστε το Ρεπανίδι με τα παραδοσιακά σπίτια, την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τις λαξευμένες στα βράχια παλιές αποθήκες σιτηρών, αλλά και τις γούβες ή γούρνες, που επίσης είναι λαξευμένες στο βράχο και χρησίμευαν ως πιθάρια.

 

 

Παραδοσιακή βρύση

Το Ρουσσοπούλι, χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα στην πλαγιά του λόφου Κορακά, προσφέρει πανοραμική θέα της γύρω περιοχής, ενώ λίγο έξω από το χωριό εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί που περιγράφονται ως «χρωματιστά βράχια» μαγεύουν τους επισκέπτες.

Λήμνος – Πληροφορίες

ΛΗΜΝΟΣ / ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

Το Κάστρο της Μύρινας είναι το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Λήμνου,

  • είτε το δείτε λουσμένο στο φως του ήλιου,
  • είτε φωταγωγημένο το βράδυ,

είναι βέβαιο πως το «στεφάνι» αυτό της Μύρινας χτισμένο πάνω στην απόκρημνη χερσόνησο στη μια της άκρη, θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

       Ανεβαίνοντας το μονοπάτι, θα δείτε το τριπλό τείχος με τους 14 πύργους συνολικά, που φτάνουν σε ύψος τα 8 μέτρα και σε πάχος το ενάμιση. Στέκει  ακόμα η μεγάλη, κεντρική πύλη στα ανατολικά και μια μικρότερη στα βόρεια, προς την απόκρημνη πλευρά. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν ανάμεσα στα θυμάρια και τις ελιές της φύσης  της Λήμνου μεταφέρουν τους επισκέπτες σε εποχές που το Κάστρο της Μύριναςαντηχούσε από ξίφη και σπαθιά που διασταυρώνονταν και κανόνια που επιστρατεύονταν κατά του πολιορκητή. Μια ματιά προς την πανέμορφη πόλη με το γραφικό λιμάνι θα σας κόψει την ανάσα – η θέα είναι μαγική.

Τα ελάφια της Ρόδου

      Ανεβαίνοντας στο Κάστρο της Μύρινας σήμερα, οι επισκέπτες εκτός από τα ερείπια του παλιού οχυρού, μπορούν να δουν και τους σημερινούς «κατοίκους» του. Πρόκειται για πλατόνια, τα ελάφια της Ρόδου, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί τη δεκαετία του 1970 και πολλαπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως μέσα στο Κάστρο της Μύρινας ζουν περίπου 70 ελάφια!

Η ιστορία:

(περισσότερα…)