Εκδήλωση για τη διάδοση των αποτελεσμάτων και ενημέρωση για τις διαδικασίες υποβολής προτάσεων του προγράμματος Erasmus+ 2020

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων  και  Ενημέρωσης για τις Διαδικασίες Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Erasmus+ 2020, που συνδιοργανώθηκε από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  για τις δυνατότητες αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Εrasmus+  στην εκπαιδευτική  πράξη, καθώς και τη νέα πρόσκληση υποβολή προτάσεων Erasmus+.

Στα  πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων το πρόγραμμα Erasmus+ START IN που έχει ως στόχο ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την ικανότητα συνεργασίας και την επίλυση προβλημάτων, με γνώμονα την ηθική και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Erasmus+ Alice και Sea4All που πραγματεύονται σε βάθος ζητήματα συμπερίληψης και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα και το εκπαιδευτικό υλικό των παραπάνω προγραμμάτων μπορεί να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά εμπνέοντας την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την απόκτηση πολύπλευρων μαθησιακών δεξιοτήτων, πολύτιμων για την εργασία και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα Erasmus+ 2020 οι διαδικασίες συμμετοχής των σχολικών μονάδων και  υποβολής προτάσεων. Επιπλέον συζητήθηκαν η ένταξη των προγραμμάτων Erasmus+ στη σχολική ζωή, η εκπαιδευτική τους αξία  και ο αντίκτυπος τους στα συμμετέχοντα σχολεία και οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, START IN, Εκδηλώσεις, Χανιά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.