Προγράμματα για την καινοτομία και την ανταλλαγή πρακτικών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Στην ημερίδα Διάχυσης των προγραμμάτων Erasmus+ που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχουν τα σχολεία του νομού Χανίων. Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Erasmus+ για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στα οποία συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ως εταίρος. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών συνεργάζεται με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη με στόχο τη σχεδίαση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Την τρέχουσα σχολική χρονιά βρίσκονται σε εξέλιξη τα προγράμματα DISCOVER, START IN και ASK4JOB, που περιγράφουμε συνοπτικά παρακάτω:

Το DISCOVER (2017-1-BG01-KA202-036327) εντάσσεται στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία. Από την Ελλάδα συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της σχεδίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας (STEM).

ΤΟ START IN (2017-1-TR01-KA201-046635) εντάσσεται στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Συντονίστρια χώρα είναι η Τουρκία και εταίροι είναι πανεπιστήμια (Jyvaskyla-Φιλανδία, Cork-Ιρλανδία, Coventry-Μεγάλη Βρετανία), και εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία και την Πολωνία. Το START IN αξιοποιεί ένα τεχνικά προηγμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον ψηφιακής μάθησης και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους,  με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με την δημιουργικότητα την καινοτομία, την ικανότητα συνεργασίας, την δυνατότητα υλοποίησης σχεδίων για την μετατροπής των ιδεών σε πράξη, καθώς και την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ηθικής και βιώσιμης ανάπτυξης και συμπεριληπτικότητας.

To ASK4JΟB (2017-1-ΙΤ02-ΚΑ204-036755) εντάσσεται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία και εταίροι είναι εκπαιδευτικοί οργανισμοί και πανεπιστήμια από την Ισπανία, Τουρκία, Σουηδία, Λιθουανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Βέλγιο. Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση εκείνων των ψηφιακών και κοινωνικών ικανοτήτων των ανέργων, αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απαιτούνται για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Το σχεδιαζόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με την δια ζώσης παρακολούθηση και παρέχει τη δυνατότητα διάγνωσης του επιπέδου των δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων και εξατομίκευσης της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ASK4JOB, DISCOVER, Erasmus+, START IN, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτική Επίσκεψη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.