Eργαστήριο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ DISCOVER

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 1019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το εργαστήριο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ DISCOVER, ενταγμένο στις δράσεις του Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας. Στο εργαστήριο συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου και του Μουσικού Σχολείο Χανίων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα DISCOVER ως συνεργαζόμενα σχολεία, δηλαδή σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος και αξιοποιούν τα αποτελέσματά του.

Οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί εργαζόμενοι και πολίτες ζουν σε ένα τεχνολογικά πλούσιο περιβάλλον για την κατανόηση του οποίου απαιτούνται υψηλού επιπέδου επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα με τρόπο που να μεγιστοποιεί τα οφέλη και να ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες και τους κινδύνους.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου συζητήθηκε η αξία των δράσεων για τη διάχυση της επιστήμης (science outreach), που έχουν ως στόχο η επιστημονική και τεχνολογική γνώση να φτάνει από τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, όπου παράγεται, στο ευρύτερο κοινό και ιδίως στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό το DISCOVER θα εκδώσει μια Συλλογή Καλών Πρακτικών για τη Διάδοση της Επιστήμης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση με εστίαση στους τομείς της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής και του Φυσικού Υπολογισμού (physical computing) δια μέσου του προγραμματισμού υπολογιστών καθώς και τη διασύνδεσής τους με τις Καλές Τέχνες.

Το DISCOVER εντάσσεται στις συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών του Erasmus+, στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 με τη διεξαγωγή συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και θα προσφέρει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να ενημερωθεί για τα τελικά αποτελέσματα του έργου, καθώς και έργα μαθητών από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: DISCOVER, Erasmus+, Σεμινάριο, Χανιά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.