Εργαστήριο με θέμα «Η εκπαίδευση στο Επιχειρείν στη Φιλανδία»

Εργαστήριο με θέμα «Η εκπαίδευση στο Επιχειρείν στη Φιλανδία» που πραγματοποιήθηκε από την Piia Kohlo και την Pauliina Silvennoinen, που διδάσκουν στο παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστήμιου JAMK της Φιλανδίας (https://www.jamk.fi). Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν η εθνική εκπαιδευτική πολιτική της Φιλανδίας σε σχέση με την εκπαίδευση και ειδικότερα την καλλιέργεια δεξιοτήτων κρίσιμων για την ικανότητα του επιχειρείν, όπως η ανθεκτικότητα, η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών, η δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας. Επιπλέον παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν στις πράξη παιδαγωγικές μέθοδοι όπως ανεστραμμένη μάθηση (flipped learning), βιωματική μάθηση experiental learning, τεχνικές ενεργητικής μάθησης (Gallery-walk).

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πενθήμερου δράσεων εκπαίδευσης (11-15 Φεβρουαρίου 2019) του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ START IN, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Χανίων και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

To START IN (2017-1-TR01-KA201-046635), είναι ένα τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εντάσσεται στις δράσεις συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, του προγράμματος Erasmus+. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η Καινοτόμος και Συμπεριληπτική Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Στα πλαίσια του προγράμματος θα αναπτυχθεί και θα δοκιμαστεί στην πράξη πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (αναλυτικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικό υλικό) και ψηφιακά εργαλεία (πλατφόρμα μάθησης και εφαρμογές κινητών συσκευών).

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, START IN, Σεμινάριο, Χανιά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.