Ημερίδα για την διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT.

GAME Conference1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 18 Νοεμβρίου 2022. Στην ημερίδα, που φιλοξενήθηκε  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  καθώς και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ Καντάνου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις του έργου Εrasmus+ GAME IT που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδιακασίες οργάνωσης της κινητικότητας των μαθητών στο εξωτερικό και της πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Ευρύτερος στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τις στρατηγικές διεθνοποίησης των σχολείων παρέχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιώντας σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό που έχουν οι μαθητές και οι  απόφοιτοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τον αντίκτυπο που έχει η συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας  στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ως παράδειγμα προγράμματος κινητικότητας μαθητών ΕΠΑΛ παρουσιάστηκε το έργο Erasmus+  με τίτλο «Πρακτική εξάσκηση στις εναλλακτικές πράσινες μορφές Ιατρικού Τουρισμού στην υπηρεσία της Φυσικής Αποκατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου» που υλοποιεί το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Στη συνέχεια μέσα από παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιγνίδια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από το έργο GAME IT, και έχει ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών που πρόκειται να συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό. To εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από διαδικτυακά μαθήματα που ενσωματώνουν τεχνικές παιγνιδοποίησης. Τα μαθήματα του GAME IT θα είναι διαθέσιμα στα ενδιαφερόμενα σχολεία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Coursevo που έχει αναπτύξει και διατηρεί το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Μετά τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκε συζήτηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού. Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης βιωματικών δράσεων από τα συνεργαζόμενα σχολεία στο πλαίσιο της  πιλοτικής δοκιμής του εκπαιδευτικού υλικού καθώς και συνέργειες με άλλα έργα που υλοποιεί η ΔΔΕ Χανίων το σχολικό έτος 2022-2023, όπως το έργο  Erasmus+ INSPIRE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης



Λήψη αρχείου

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο GAME IT  :

https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/03/02/gameit_overview/

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, GAMEIT, Εκδηλώσεις, Σεμινάριο, Χανιά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.