Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο Γκάμπροβο

MAKERS GABROVO

Created with GIMP

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από το Πολυτεχνείο του Γκάμπροβο και το Πολυτεχνείο Κρήτης το εκπαιδευτικό υλικό που έχει ήδη δημιουργηθεί από το έργο και αφορά τις τεχνολογίες τριδιάστατης σχεδίασης τα υλικά και τις εφαρμογές τους, τη σχεδίαση τριδιάστατων  μοντέλων με το  Fusion 360 και τη χρήση της Python για  παραγωγή τριδιάστατου περιεχομένου.

Από τις Διεύθυνσεις Εκπαίδευσης που συμμετείχαν παρουσιάστηκαν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στα συνεργαζόμενα σχολεία. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων παρουσίασε τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα για την εισαγωγή της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στα συνεργαζόμενα σχολεία και περιλάμβανε: ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υποστήριξη της κοινότητας  των εκπαιδευτικών που υλοποιούσαν δράσεις του έργου στα σχολεία τους, εργαστήρια για μαθητές  και τεχνική υποστήριξη των συνεργαζόμενων σχολείων .

Επιπλέον στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία του έργου και προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις για το σχολικό έτος 2022-2023. Η συνάντηση ήταν παραγωγική  και πραγματοποιήθηκε σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας. Η διοργάνωση της συνάντησης και η φιλοξενία από  το Πολυτεχνείο του Γκάμπροβο ήταν εξαιρετική.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο MAKER SCHOOLS είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ.Δ.Ε Χανίων:

Για το έργο: https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/01/14/makers_overview/

Νέα και δράσεις: https://blogs.sch.gr/europrogchan/category/erasmus/makers/

 

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, MAKERS. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.